Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στο «πόδι» Εργατικά Κέντρα και Επιτροπές Ειρήνης

Με αφορμή και τη ΝΑΤΟική άσκηση - πρόβα πολέμου «Ramstein Flag 24» | Μεγάλη η υποδοχή στο κάλεσμα από τον λαϊκό κόσμο της περιοχής

Οι καταιγιστικές και επικίνδυνες εξελίξεις που σημειώνονται στη Μέση Ανατολή, έχουν μεγαλώσει την ανησυχία και των λαϊκών στρωμάτων στη Δυτική Ελλάδα με αφορμή τη γιγαντιαία ΝΑΤΟική άσκηση - πρόβα πολέμου «Ramstein Flag 24», που διεξάγεται με έδρα την 117 ΠΜ, στην Ανδραβίδα.

Το κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων Πάτρας και Αμαλιάδας, καθώς και των Επιτροπών Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας καθώς και Ηλείας, αποκτά ταυτόχρονα νέα ακόμη πιο επίκαιρα χαρακτηριστικά, καταδίκης της επιθετικότητας του κράτους - τρομοκράτη του Ισραήλ σε όλη την ευρύτερη περιοχή, αλλά και αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, που δοκιμάζονται πολύ σκληρά. Ταυτόχρονα εντείνεται η απαίτηση άμεσης απεμπλοκής της Ελλάδας από τους επικίνδυνους και για τον λαό της σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επιστροφής της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και όλων των αποστολών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων, καθώς και να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί απ' όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Ανησυχία αλλά και διάθεση να μη συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν

Αυτό εκφράζεται και στις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης που πραγματοποιούνται σε περιοχές της βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας, με αφετηρία και το περίπτερο ενημέρωσης που έχει στηθεί επί της Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου, στον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Πολλοί είναι αυτοί που σταματούν με τα αυτοκίνητα ή άλλα οχήματά τους και ζητούν να ενημερωθούν, παίρνουν τις ανακοινώσεις των φορέων, δηλώνουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν για την περιοχή, από την εμπλοκή των ΝΑΤΟικών στην ευρύτερη περιοχή και στις βάσεις Ανδραβίδας και Αραξου. Χτες πραγματοποιήθηκαν μαζικές ενημερώσεις σε Κυλλήνη και Βάρδα, καθώς και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ηλείας και της Δυτικής Αχαΐας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε και από τις καθημερινές περιοδείες που διεξάγονται ότι η υποδοχή που γίνεται ευρύτερα από λαϊκό κόσμο είναι μεγάλη. «Αφήστε τις ανακοινώσεις να τις μοιράζουμε και εμείς στους πελάτες μας», ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από αρκετούς μικρούς επαγγελματίες σε καφενεία και μικρομάγαζα, σε Λεχαινά, Ανδραβίδα κ.ά. περιοχές που πραγματοποιήθηκαν περιοδείες. Πολλοί είναι κι αυτοί που ρωτάνε, δηλώνουν την αγωνία τους για το αύριο, το μέλλον των παιδιών τους, υπογραμμίζοντας πως «δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο έτσι η κατάσταση».

Μεγάλη απήχηση είχε άλλωστε στον λαό της Ηλείας η μαχητική κινητοποίηση της Δευτέρας, με την πορεία που πραγματοποιήθηκε προς την 117 ΠΜ, που ανάγκασε ακόμη και την αστυνομία να ανοίξει τον δρόμο, ώστε να στηθεί η συγκέντρωση έξω από την πύλη της βάσης.

Το Σάββατο τα συλλαλητήρια σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Αγρίνιο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά

Παράλληλα, τα Εργατικά Κέντρα, οι Επιτροπές Ειρήνης, προετοιμάζοντας και την κλιμάκωση του αγώνα τους, με τα μεθαυριανά συλλαλητήρια (11 π.μ.) σε Πάτρα (πλατεία Τριών Συμμάχων) και Αμαλιάδα (πλατεία Αγ. Αθανασίου), καλούν να μην μείνει κανείς ανενεργός απέναντι στις εξελίξεις.

Τα καλέσματα των ΕΚ και των Επιτροπών Ειρήνης έχουν βρει ανταπόκριση και σε άλλες περιοχές, με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου να προχωρά σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 5 Οκτώβρη (11 π.μ.) στην κεντρική πλατεία της πόλης. Αντίστοιχα συλλαλητήρια, την ίδια μέρα, διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα Ζακύνθου (7.30 μ.μ.) έξω από τα γραφεία του και Κεφαλονιάς - Ιθάκης (7 μ.μ.), στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ