Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συλλαλητήρια για απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό

Αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό και τον λιβανέζικο λαό, καταδίκης της κλιμάκωσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, οργανώνουν σωματεία και φορείς σε μια σειρά περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη, αύριο Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν οι ΕΔΥΕΘ, η Παλαιστινιακή Παροικία και τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ΣΕΤΗΠ, ΣΕΤΕΠΕ, Εμποροϋπαλλήλων, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και Οικοδόμων.

Στο κάλεσμά τους τονίζουν ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να μπουν μπροστά οι εργαζόμενοι και ο λαός, με τη δράση τους να παλέψουν για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το μακελειό, για αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, σε κάθε λαό που ματώνει από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Σε άλλες περιοχές

Συναγερμό σημαίνουν και οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Κρήτη μπροστά στην κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και καλούν τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο μακέλεμα των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Ηδη στα Χανιά η Επιτροπή Ειρήνης ως άμεση απάντηση πραγματοποίησε χτες μαζική πικετοφορία στο κέντρο της πόλης, καλώντας τον λαό των Χανίων να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας και να εκφραστεί αλληλεγγύη στους λαούς που ματώνουν!

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν:

Στο Ηράκλειο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ στην πλατεία Ελευθερίας.

Στα Χανιά: Την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στη Σητεία και την Ιεράπετρα: Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στις κεντρικές πλατείες.

Στον Αγιο Νικόλαο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στο Ρέθυμνο: Το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ στο Δημαρχείο.

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται ακόμη:

-- Στην Κοζάνη, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, από την Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης.

-- Στην Ξάνθη, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία, από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ