Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αύριο στην Πάτρα σύσκεψη οργάνωσης της πάλης απέναντι στο πλωτό αιολικό πάρκο του Πατραϊκού

Μαχητικό κάλεσμα σε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης απέναντι στα επιχειρηματικά σχέδια εγκατάστασης γιγαντιαίου αιολικού πάρκου στον Πατραϊκό Κόλπο, για το οποίο δείχνουν ήδη ενδιαφέρον μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του τομέα της Ενέργειας, πραγματοποιούν για Παρασκευή στις 6 μ.μ. στο ΕΚ Πάτρας, η δημοτική αρχή της πόλης και τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Το κάλεσμά τους, που κατατίθεται πλατιά σε όλο τον λαό, υπογράφουν επίσης ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Λιμνοθάλασσας Αιτωλικού - Μεσολογγίου «Το Αιτωλικό» και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αυτό έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα δεκάδες υπογραφές από εργατικά συνδικάτα, λαϊκούς και νεολαιίστικους φορείς, για οργάνωση της πάλης και του αγώνα σε όλη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης το επόμενο διάστημα.

Αυτό κόντρα στους σχεδιασμούς που ευθύνονται για την καταστροφή του περιβάλλοντος, αλλά και για τις γενεσιουργούς αιτίες αυτού, τις ευθύνες των κατευθύνσεων της ΕΕ που υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις στη χώρα, που την ώρα που μεγάλοι ενεργειακοί, επιχειρηματικοί όμιλοι επιδοτούνται για να τοποθετούν παντού τις εγκαταστάσεις τους, ο λαός στο πλαίσιο της πολιτικής «απελευθέρωσης της Ενέργειας» αγοράζει πανάκριβα το ρεύμα, ζει στην ενεργειακή φτώχεια, μέσα στο σύνολο των προβλημάτων που τον ταλανίζουν.

Οι φορείς απαιτούν, μεταξύ άλλων, τέλος, «να μην πραγματοποιηθεί καμία ανάπτυξη πλωτών ή σταθερής βάσης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ) στον Πατραϊκό Κόλπο. Να μην παραδοθούν τα βουνά, οι παραλίες, το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Φθηνό ρεύμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική - λαϊκή οικογένεια, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες. Ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου της περιοχής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν τις δράσεις τους ενάντια στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον Πατραϊκό (2024-10-09 00:00:00.0)
Αναδείχθηκε ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της «πράσινης» ανάπτυξης (2021-12-21 00:00:00.0)
Ο λαός της Εύβοιας μπορεί να αντισταθεί! Εδώ θα κριθεί ποιος είναι μαζί του και ποιος απέναντι! (2021-03-27 00:00:00.0)
Η οργανωμένη πάλη να βάλει τέρμα στην επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας (2021-02-25 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τις ανεμογεννήτριες στην Εύβοια (2021-01-13 00:00:00.0)
Να μπει φραγμός στις ανεμογεννήτριες στο Πάνειο Ορος (2020-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ