Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, στις 30 Οκτώβρη 1944, προγραμματίζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη μέσα στον Οκτώβρη, με στόχο να αναδειχθεί η ιστορική αλήθεια αλλά και να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για τη σύγχρονη πάλη του λαού.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, μέρα της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον ΕΛΑΣ, με εκδήλωση στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας στις 6.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Παράλληλα, η Τομεακή Οργάνωση Δήμου Θεσσαλονίκης προχωρά στην έκδοση ενός πολύ ενδιαφέροντος φωτογραφικού λευκώματος με στιγμές από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με φωτογραφίες από το Αρχείο του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται:

Την Κυριακή 6 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στον Χορτιάτη, ιστορικός περίπατος με έναρξη στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο και στη συνέχεια εκδήλωση με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην αίθουσα της Κοινότητας Χορτιάτη.

Την Κυριακή 13 Οκτώβρη:

Στις 11 π.μ. στο Πάρκο «Ν. Παπάζογλου», στον Αγιο Θεράποντα Κάτω Τούμπας, εκδήλωση μνήμης και τιμής σε έναν αλύγιστο της ταξικής πάλης, τον Σίμο Κερασίδη, με ομιλητή τον Θανάση Σγούρο, Γραμματέα της ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στις 5 μ.μ., ιστορικός περίπατος, με έναρξη από την Καμάρα, σε σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στις 7 μ.μ., στην Καλαμαριά, στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», ομιλία από τον Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, και συναυλία - αφιέρωμα στα τραγούδια της Αντίστασης. Τραγουδούν: Μ. Φραγκούλη, Σ. Μπαλλάς. Παίζουν: Π. Παφρανίδης (μπουζούκι), Γ. Φιλιππουπολίτης (πιάνο), Γ. Ιωαννίδης (τύμπανα), Λ. Κυρίδης (μπάσο), Ν. Ταλέας (ακορντεόν).

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη:

Στις 11 π.μ., εκδήλωση προς τιμήν του δολοφονημένου Τάσου Μαγλαρίδη, μέλους του ΚΚΕ, και πορεία από το Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης προς τον τόπο δολοφονίας του.

Στις 11.30 π.μ., στο Πάρκο του Αρη, στη Χαριλάου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Αλέκο Σιώτη, μέλος του ΕΑΜ και του ΚΚΕ και αθλητή του Αρη Θεσσαλονίκης, με ομιλητή τον Ακη Αδάμ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 5 μ.μ., ιστορικός περίπατος στην περιοχή της Ανάληψης, με έναρξη από τη συμβολή Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ