Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Να φτάσει παντού το Κάλεσμα της ΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία

Σημαντικό εφόδιο εν ώρα μάχης και πυκνών εξελίξεων | Για πλατιά διακίνηση και αξιοποίηση προετοιμάζονται οι Κομματικές Οργανώσεις

Το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που θα δημοσιευτεί στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» βρίσκει τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να βρίσκονται επί ποδός, σημαίνοντας συναγερμό για τη διαφαινόμενη γενική ανάφλεξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας, για να αποσυρθεί κάθε στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Με αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια να ξεδιπλώνεται, με την ανησυχία και τον προβληματισμό λόγω των πυκνών εξελίξεων να μεγαλώνουν, οι ΚΟ ρίχνουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος για να φτάσουν σε χιλιάδες εργαζόμενους, βιοπαλαιστές, νέους και νέες με την πανεξόρμηση με την εφημερίδα και το Κάλεσμα.

Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Μαρίνο Μακρή, Γραμματέα της ΤΕ Α' Αθήνας του ΚΚΕ, και τον Ιάσονα Φανό, Γραμματέα του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ, γι' αυτήν την «εν κινήσει» προετοιμασία και ενώ η ΚΟ Αττικής, θυμίζουμε, καλεί σε διαδηλώσεις το Σάββατο 5 Οκτώβρη αλλά και στο μεγάλο συλλαλητήριο που διοργανώνει στα Προπύλαια στις 12 Οκτώβρη ανήμερα της 80ής επετείου απελευθέρωσης της Αθήνας και του Πειραιά από τη ναζιστική Γερμανία.

«Κάθε ΚΟΒ βάζει σχέδιο για να μπορέσει ο "Ριζοσπάστης" με το Κάλεσμα της ΚΕ να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε σε εκδηλώσεις, σε πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις. Στους ακόμη περισσότερους που έχουν τα αυτιά τους στραμμένα στο Κόμμα και λόγω των εξελίξεων όπως και της έκδηλης ανησυχίας για την επέκταση των πολεμικών μετώπων», αναφέρει ο Μ. Μακρής.

«Εξάλλου», συνεχίζει, «όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που λένε "κάτι πρέπει να γίνει", που δεν δέχονται την ασφυκτική κατάσταση, τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία και την εμπλοκή της χώρας, δυσανασχετούν με την κυβερνητική στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς όλου του κόσμου».

«Αναδεικνύοντας πως τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους ματωμένους σχεδιασμούς επιδιώκουμε η φωνή του Κόμματος να φτάσει ακόμα πλατύτερα προβάλλοντας ότι ο λαός μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσουμε και το συλλαλητήριο στις 12/10 με σύνθημα "Τότε και τώρα, μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ δυνατό". Ενα συλλαλητήριο που αποτελεί σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις τώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πιο δυνατά, που σε κάθε γωνιά του πλανήτη ξεπηδούν νέες πολεμικές εστίες, "σφήνα" στην προπαγάνδα όσων προσπαθούν να ταυτίσουν τα συμφέροντα του λαού και της αστικής τάξης που αποδείχθηκε πως ήταν και είναι ασυμβίβαστα. Για να γίνει εφόδιο στο σήμερα το διαχρονικό συμπέρασμα και εκείνης της περιόδου πως μόνο ο λαός είναι παντοδύναμος, ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν το αποφασίσει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του».

«Ετσι, δίνουμε όλες τις δυνάμεις για να είναι μαζικότατες οι διαδηλώσεις του Σαββάτου, να φτάσει το Κάλεσμα της ΚΕ παντού. Και στις 12/10 να μη λείψει κανείς και καμιά από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια, να ξεχυθούν κόκκινα ποτάμια από τα εμβληματικά σημεία των προσυγκεντρώσεων, εκεί που πολλές φορές στους ρυθμούς της πόλης κάποιος τα προσπερνάει αλλά είναι εκεί θυμίζοντας τη δύναμη του λαού που ακόμη δεν έχει πει την τελευταία του λέξη», καταλήγει ο Μ. Μακρής.

Να δυναμώσουν η συζήτηση, η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση

Από την πλευρά του, ο Ι. Φανός τονίζει: «Ολοι πια ομολογούν ότι χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη σημαντική εμπλοκή και "συμβολή" της Ελλάδας, το κατοχικό κράτος - τρομοκράτης Ισραήλ δεν θα μπορούσε να γενικεύσει τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή».

«Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η μαζική λαϊκή και νεανική δράση, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό, για να διακοπεί κάθε συνεργασία και στήριξη στους φονιάδες», επισημαίνει και στέκεται αναλυτικότερα στην ανάγκη «να στριμωχτούν κι άλλο η κυβέρνηση της ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα που σπρώχνουν τον λαό μας στη φωτιά ενάντια στη θέλησή του, στηρίζοντας τη μετατροπή της Ελλάδας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο και κόμβο ανεφοδιασμού και μεταφοράς καυσίμων, όπλων, προσωπικού, πληροφοριών κ.λπ. Που τολμάνε να δικαιολογούν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων και τις επιθέσεις σε άλλες χώρες ως ισραηλινή "αυτοάμυνα". Η πλειοψηφία της νεολαίας μπορεί να αισθανθεί ότι "σωστή πλευρά της Ιστορίας" και συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική σφαγή για τα κέρδη των μονοπωλίων "δεν πάνε μαζί". Να προβληματιστεί για το "τι δουλειά έχει" 2.500 χλμ. μακριά από τα σύνορα η ελληνική φρεγάτα που χρυσοπληρώνει ο λαός, την ώρα που η επιλεκτική χρηματοδότηση του επιλεκτικά ικανού κράτους ρημάζει την Παιδεία, την Υγεία κι όλες τις λαϊκές ανάγκες, σπέρνει ολόγυρα "νέα Τέμπη". Να δει ότι η ελληνική εμπλοκή στη σφαγή αφορά τις "χρυσές δουλειές" της ελληνικής αστικής τάξης και των διεθνών συμμάχων της, την επιδίωξη της γεωστρατηγικής της αναβάθμισης στη διεθνή αρένα».

«Εχει λοιπόν μεγάλη σημασία», συνεχίζει ο Ι. Φανός, «τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ να ηγηθούμε σε μια πλατιά συζήτηση μέσα στη νεολαία που να καλλιεργεί αντιιμπεριαλιστική διάθεση, αποκαλύπτοντας την πραγματική αιτία του μακελειού και της ελληνικής εμπλοκής, κουρελιάζοντας τα ψέματα και τα προσχήματά τους. Να αντιπαλέψουμε την άγνοια που συμφέρει το σύστημα, οργανώνοντας τη συλλογική διεκδίκηση που είναι το μοναδικό αντίβαρο στον φόβο και στη μοιρολατρία».

Κλείνοντας σημειώνει: «Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" συνέβαλε σε αυτήν την κατεύθυνση, έδωσε αγωνιστική ανάταση, ήταν μεταξύ άλλων και μια τεράστια αντιπολεμική διαδήλωση. Με την ορμή που έδωσε, θέλουμε να φτάσει το Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ σε χιλιάδες νέες και νέους, ώστε από καλύτερες θέσεις να οργανωθεί η πάλη και η αντιπαράθεση με το σύστημα και τους δήθεν "εθνικούς" του στόχους. Γι' αυτό έχει μεγάλη σημασία οι ίδιοι δρόμοι της Αθήνας που ο απελευθερωμένος λαός γιόρτασε "για μια στιγμή" τη λευτεριά του πριν από 80 χρόνια, να πλημμυρίσουν με τις κόκκινες σημαίες της ελπίδας και του δίκιου το Σάββατο 12 Οκτώβρη το απόγευμα. Να διαδοθεί στη νέα γενιά η ιστορική αλήθεια και η πολύτιμη εδώ και τώρα πείρα του ηρωικού λαού μας, κόντρα στην παραχάραξη της Ιστορίας και στον αντικομμουνισμό, αυτών που όπως τότε έτσι και σήμερα ξαναμοιράζουν τη Γη "με των λαών το αίμα"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστικό μήνυμα ενάντια στο μακέλεμα των λαών στη Μέση Ανατολή και την εμπλοκή της Ελλάδας (2024-10-08 00:00:00.0)
Ολοι την Κυριακή 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα, ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος! (2023-11-02 00:00:00.0)
Συναγερμός! Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Καμία εμπλοκή! (2022-02-25 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το 4σέλιδο του ΚΚΕ (2018-10-13 00:00:00.0)
Μεγάλη εξόρμηση με το έκτακτο φύλλο του «Ριζοσπάστη» (2018-04-17 00:00:00.0)
Δυναμικά συλλαλητήρια χτες (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ