ΦΟΡΕΙΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην κοινοβουλευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ
Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2024

«Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», διατρανώθηκε για ακόμα μια φορά δυνατά σε όλη την πόλη των Χανίων από εκατοντάδες εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, αγροτών και νεολαίας, οι οποίοι πήραν μέρος χτες στο μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην κοινοβουλευτική σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη βάση της Σούδας στα Χανιά, μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων και τη συμμετοχή 30 φορέων - σωματείων που συνυπέγραψαν το κάλεσμα για τη χτεσινή κινητοποίηση. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Δημοτικής Αγοράς, απ' όπου αντιπροσωπείες των σωματείων απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Μανώλη Παπαδομανωλάκη, πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τούτη την ώρα που το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ έχει σύρει το μάνταλο της κόλασης και κάνει τα πάντα για να προκαλέσει μια γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή, χτυπώντας και μέσα σε Συρία, Λίβανο, Ιράν και η αμερικάνικη βάση της Σούδας κατευθύνει το σιδερένιο χέρι του, είναι ώρα ξεσηκωμού, στη χώρα μας και παντού!

Αυτά τα εγχειρίδια πολέμου θα εκλαϊκεύσουν οι "ξεπλένηδες" του ΝΑΤΟ. Δεν έρχονται τυχαία στην Αθήνα ούτε στα Χανιά, για ταξίδι αναψυχής. Στην Αθήνα για να επιβραβεύσουν την κυβέρνηση της ΝΔ, που, συνεπικουρούμενη από όλο το φάσμα του ευρωατλαντικού πολιτικού μπλοκ, μετατρέπει τη χώρα μας σε "συνδετήρα" του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού ανάμεσα σε δύο "θερμές συγκρούσεις", κουβαλώντας το "λάδι" στη "φωτιά" των πολέμων της Ουκρανίας και της Μέσης Ανατολής. Αλλά και στα Χανιά για να εξειδικεύσουν "επί του πεδίου", στη βάση της Σούδας, που έχει ενεργό ρόλο και στους δύο πολέμους, τα εγχειρίδια πολέμου του δολοφονικού αυτού οργανισμού και να τα προπαγανδίσουν στους λαούς των χωρών τους, καμουφλάροντάς τα με τα προσχήματα της "πάλης κατά της τρομοκρατίας" και του "δικαιώματος της αυτοάμυνας" και προετοιμάζοντάς τους για τις χειρότερες μέρες που αναπόφευκτα θα έρθουν αν δεν ξεσηκωθούμε. Οι "ξεπλένηδες" του ΝΑΤΟ που θα έρθουν στα Χανιά, είναι ιεροκήρυκες του πολέμου. Είναι καθαρό: Η κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να υπηρετήσουν μέχρι τέλους τα συμφέροντα της τάξης τους, που για τα κέρδη στην ειρήνη τους ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με αντιλαϊκά μέτρα για την ανάκαμψη και στον πόλεμό τους οδηγούν τον λαό στο σφαγείο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους, που έχουν να κάνουν ξανά με την κερδοφορία τους.


Ε, λοιπόν, είναι γελασμένοι! Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, αν νομίζουν ότι είναι μόνοι τους! Ο λαός μας τέτοιες ατιμίες δεν κάνει! Θα τους αντιπαλέψουμε μέχρι τέλους! Να τους το πούμε καθαρά: Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Τώρα δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα συνολικά. Οι λαοί έχουμε τη δύναμη μέσα από την πάλη μας να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, ευημερία, φιλία, αλληλεγγύη, σχέσεις αμοιβαίου οφέλους. Ο λαός να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε αστική κυβέρνηση. Αντίθετα, να δυναμώσει την πάλη του για την ικανοποίηση των αναγκών του, για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θέλουμε τη Σούδα λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών! (2023-12-15 00:00:00.0)
Λιμάνια φιλίας των λαών, όχι ορμητήρια των ιμπεριαλιστών (2021-03-24 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2018-10-24 00:00:00.0)
Να απαντήσει η κυβέρνηση (2005-11-11 00:00:00.0)
Νεκρά ψάρια στον Κόλπο της Σούδας... (2003-02-12 00:00:00.0)
Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τη βάση της Σούδας (1999-04-05 00:00:00.0)