Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Κορυφώθηκε χτες, με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, το διήμερο πανελλαδικής δράσης του ΚΚΕ ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά. Απαίτησαν να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να πρωτοστατήσουν για να δυναμώσουν η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς της περιοχής, η πάλη ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, για αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλο, Κιλκίς, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Χαλκίδα και Ρόδο. Στις περισσότερες από αυτές τις πόλεις είτε λειτουργούν στρατιωτικές υποδομές και βάσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, είτε σχεδιάζεται να δημιουργηθούν, υλοποιώντας τη συμφωνία κυβέρνησης - ΗΠΑ.

Στην Αθήνα, χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Αμυνας, με τη νεολαία, αλλά και την παρουσία ένστολων που υπηρετούν τη θητεία τους, να δίνουν τον τόνο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας (ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του), και ακολούθησε μαχητική πορεία με κατεύθυνση την αμερικάνικη πρεσβεία.

Τόσο το πανό στην κεφαλή, όσο και τα συνθήματα που δυνάμωναν καθώς η πορεία πλησίαζε την αμερικάνικη πρεσβεία, έδιναν το στίγμα της χτεσινής μαχητικής κινητοποίησης: «Οχι στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών. Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα». «Η κυβέρνηση ξεπλένει τον ιμπεριαλισμό. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». «Αιγαίο θάλασσα ειρήνης των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ