Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Πάτρα και Καλαμάτα

Καλαμάτα
Καλαμάτα
Μαχητικό συλλαλητήριο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την επέκταση και τη δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα.

Στη συγκέντρωση και το συλλαλητήριο συμμετείχαν πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι και νεολαία, στελέχη της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συνδικαλιστικά στελέχη της πόλης.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο οποίος αναφέρθηκε στην επικίνδυνη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, η οποία μετατρέπει τη χώρα, με τις παλιές και τις νέες βάσεις - όπως αυτή του Αραξου, όπου έχουν γίνει ετοιμασίες για τη φιλοξενία «ειδικών όπλων» του ΝΑΤΟ - σε ορμητήριο πολέμου και επεμβάσεων, αλλά και στη φιέστα διαφήμισης της βρώμικης δραστηριότητας του ΝΑΤΟ, που διοργανώνεται στην πόλη στις 2 του Νοέμβρη από τη ΜΚΟ «Ελληνική Ενωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία», σε συνεργασία με την οργάνωση «Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς».

Οπως υπογράμμισε, «είναι γνωστός ο ρόλος τέτοιων "μη κερδοσκοπικών" οργανισμών που προσπαθούν να παρουσιάσουν τον λύκο αρνί, να εξωραΐσουν τον επικίνδυνο για τους λαούς ρόλο και δράση του ΝΑΤΟ.

Γνωρίζει ο λαός μας ότι όπου επενέβη το ΝΑΤΟ προξένησε πολέμους, δυστυχία, ξεριζωμό στους λαούς και τεράστια κέρδη στις πολυεθνικές των όπλων και των πετρελαίων.

Ο πατραϊκός λαός δεν μπορεί να δεχτεί την προπαγάνδα που τους αθωώνει! Δεν θα τους βάλει προστάτες για την ασφάλειά του. Θα είναι σε ετοιμότητα για να απαντήσει δυναμικά σε τέτοιες προκλητικές εκδηλώσεις».

Με μαζική συμμετοχή το δικό της αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα έστειλε και η συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμάτα, όπου ομιλητής ήταν ο Ν. Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γ. Κοπελούζος, αντισμήναρχος ε.α.



Πάτρα
Πάτρα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ