ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Να παρθεί πίσω η ποινή στους συναδέλφους μας! Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2024

Κατά δεκάδες συνεχίζουν να έρχονται οι επιστολές από στρατευμένους και απόστρατους απ' όλη τη χώρα, με τις οποίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα για τη συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων τους στρατευμένων επειδή κατήγγειλαν τη συμμετοχή στα σχέδια αυτά. «Η πρεμούρα τους να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο», τονίζουν και απαιτούν να ανακληθούν οι ποινές, καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να επιστρέψουν τώρα οι στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων. Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση ορισμένων από τις επιστολές αυτές.

***

Αν νομίζουν ότι η ποινή που επιβλήθηκε στους συναδέλφους μας, μετά τη συγχρονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης από τους - ΝΑΤΟικότερους των ΝΑΤΟικών - ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα κάμψει το σθένος όλων εμάς των νέων στρατευμένων που εναντιωνόμαστε στην υποστήριξη της κυβέρνησης προς το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο, είναι γελασμένοι!

Αντίθετα, η πρεμούρα τους να φιμώσουν όποιον μιλάει ενάντια στη γενοκτονία στη Γάζα, στη συμμετοχή της χώρας μας σε πολέμους για τα κέρδη των καπιταλιστών, μεγαλώνει την αποφασιστικότητά μας να βροντοφωνάζουμε πως δεν έχουμε καμία πρόθεση να βρισκόμαστε στο πλευρό όσων έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα χιλιάδων αθώων στην Παλαιστίνη και στον Λίβανο.

Αμέριστη αλληλεγγύη στον συνάδελφό μας.

Να παρθεί πίσω η άδικη ποινή που επιβλήθηκε στους συναδέλφους μας.

Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καμία βοήθεια στο κράτος του Ισραήλ, που δολοφονεί λαούς.

Κανένας φαντάρος και αξιωματικός έξω από τα σύνορα.

Να επιστρέψει άμεσα η φρεγάτα «Σπέτσαι».

Ναύτης (Διοικ) Κατσάκος Δημήτριος

***

Στο πλαίσιο γενίκευσης του πολέμου οι συνάδελφοί μας φαντάροι έκαναν το αυτονόητο, να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αυτά σχέδια για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Γι' αυτό τιμωρήθηκαν άδικα οι συνάδελφοί μας στρατιώτες. Επειδή διαμαρτυρήθηκαν στην πολιτική του «να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ».

Ως νέος στρατευμένος εναντιώνομαι στα σχέδια αυτά που σπέρνουν τον όλεθρο στους λαούς και τάσσομαι κι εγώ ανοιχτά με την ειρήνη των λαών. Εκφράζω παράλληλα την αλληλεγγύη μου στους συναδέλφους μου που έπραξαν το ίδιο και τιμωρήθηκαν άδικα. Γιατί εμείς οι φαντάροι είμαστε του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουμε δουλειά, υπηρετούμε τη θητεία μας και έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, τα συμφέροντα του λαού μας, που καμία σχέση δεν έχουν με το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις ΗΠΑ. Αντίθετα, αυτοί είναι μέρος του προβλήματος, είναι αυτοί που μαυρίζουν καθημερινά τις ζωές μας, όχι τάχα σύμμαχοι. Σύμμαχοι του λαού δεν μπορούν να γίνουν αυτοί που διαπράττουν καθημερινά εγκλήματα σε βάρος άλλων λαών, όπως της Παλαιστίνης, του Λιβάνου, της Ουκρανίας κ.ά.

Να ανακληθούν οι άδικες ποινές που επιβλήθηκαν στους συναδέλφους μου και να σταματήσει η προσπάθεια τρομοκράτησης των φαντάρων.

Αμεση απεμπλοκή της χώρας από τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Αλληλεγγύη στους λαούς που σφαγιάζονται για τα συμφέροντα των αφεντικών.

Φωκάς Σπόντης, ΚΕΝ 586, Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Γρεβενών

***

Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους, να παρθούν πίσω οι άδικες ποινές

Τις τελευταίες μέρες δεκάδες φαντάροι που υπηρετούμε σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου απαιτήσαμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και να σταματήσει η παροχή βοήθειας στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Οι φαντάροι ορκιστήκαμε να προστατεύσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, συμφέροντα που δεν έχουν καμία σχέση με τα αιματοβαμμένα σχέδια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του Ισραήλ. Συγχαίρω τους συναδέλφους που μίλησαν στις αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και εξέφρασαν τη σκέψη της πλειοψηφίας των νέων στρατευμένων. Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν πρόκειται να περάσει, οι φαντάροι έχουμε φωνή και δεν πρόκειται στα στρατόπεδα να επικρατήσει νεκρική σιγή, ό,τι και να κάνουν.

Κατσιγιάννης Παύλος, στρατιώτης ΕΛΔΥΚ

***

Τη στιγμή που η χώρα μας εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο και στις γύρω περιοχές, συνάδελφοί μας διώκονται επειδή έκαναν το αυτονόητο: Εξέφρασαν τα φιλειρηνικά τους αισθήματα! Η ελεύθερη έκφραση δεν σταματάει στις πύλες των στρατοπέδων, αλλά αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα και μέγιστο καθήκον. Να παρθούν πίσω όλες οι τιμωρίες! Να μην επιβληθεί καμία ποινή σε στρατιώτη που διατυπώνει την άποψή του! Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί και τα πλοία εντός των συνόρων!

Στρατιώτης (ΔΒ) Λούγκας Λάζαρος, 586 ΚΕΝ Γρεβενών

***

Οι Ελληνες στρατιώτες ορκιστήκαμε να προστατεύουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και την εδαφική της ακεραιότητα, και όχι το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γιατί συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η ειρήνη και η φιλία με τους άλλους λαούς, και όχι να γίνεται η χώρα μας ορμητήριο για να σφάζονται άλλοι λαοί. Συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η πάλη ενάντια στη στήριξη του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και βάζει μπουρλότο στη Μέση Ανατολή. Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει φρεγάτες, πυροβολαρχίες και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές έξω από τα σύνορα, κάνοντας τη χώρα στόχο αντιποίνων.

Οι Ελληνες στρατιώτες έχουμε δικαιώματα και αυτά δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων. Παίρνουμε παράδειγμα και δύναμη από τους συναδέλφους που υψώνουν το ανάστημά τους και ενώνουμε τις φωνές μας με τον λαό και τη νεολαία.

Στρατιώτης (ΠΒ) Γεωργίου Βασίλης, 9ο ΣΠ ΚΕΝ Καλαμάτας

***

Καταδικάζω τη σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στους τρεις νέους στρατευμένους που προσωπικά αντιτάχθηκαν στην εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό που γίνεται στην Παλαιστίνη με χιλιάδες νεκρούς. Καμία ποινή και κανένα πειθαρχικό δεν μπορούν να φιμώσουν το δίκιο των φαντάρων και του λαού, που λέει πως οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά.

Τατίδης Νικόλαος, στρατιώτης Πυροβολικού, 163 Α/Κ ΜΜΠ, Εβρος

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλώνει το κύμα καταδίκης της απαράδεκτης ποινής (2022-07-16 00:00:00.0)
Η νεολαία μπροστά στην αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική πάλη (2022-05-24 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη η απάντηση στις αυταρχικές ποινές σε στρατευμένους (2021-07-17 00:00:00.0)
Κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους οπλίτες που τιμωρήθηκαν επειδή χαιρέτισαν το Διήμερο της ΚΝΕ (2021-07-13 00:00:00.0)
Στρατευμένοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο (2018-04-24 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι επιστολές καταδίκης της επέμβασης και της απαράδεκτης τιμωρίας στρατευμένου (2018-04-20 00:00:00.0)