Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στρατευμένοι καταγγέλλουν την απαράδεκτη ποινή σε φαντάρο

Στρατευμένοι απ' όλη τη χώρα με επιστολές τους συνεχίζουν να καταγγέλλουν την απαράδεκτη τιμωρία, με ευθύνη της κυβέρνησης, στρατιώτη που είχε το θάρρος να μιλήσει σε αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ και να αναδείξει ότι καθήκον των στρατιωτών είναι να υπερασπίζονται τα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και όχι να υπηρετούν τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ και ΕΕ.

***

Εμείς, οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στο λόχο στρατηγείου, του στρατοπέδου «Ν. Ζορμπά» στου Γουδή, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη τιμωρία που επιβλήθηκε σε συνάδελφό μας στρατιώτη, διότι μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Τιμωρήθηκε γιατί όρθωσε το ανάστημά του και μίλησε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αναδεικνύοντας τον πραγματικό ρόλο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. Τιμωρήθηκε γιατί ανέδειξε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς εξυπηρετεί τα κέρδη και τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Τιμωρήθηκε γιατί τόνισε ότι χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί, που χύνουν το αίμα τους είτε όταν σέρνονται στους πολέμους - όπως γίνεται τώρα και στη Συρία - είτε όταν φορτώνονται με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε περιόδους ειρήνης «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφό μας και υπερασπίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμά του να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του και να παλεύει για το δίκιο. Παίρνουμε δύναμη από την παλικαρίσια στάση του. Ακολουθούμε το παράδειγμά του. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους σχεδιασμούς που θέλουν τη χώρα μας ορμητήριο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ. Ενώνουμε τη φωνή μας με τον αγωνιζόμενο λαό.

Απαιτούμε:

  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Οι βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.
  • Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της Ελλάδας στις επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στρατιώτες του Λόχου Στρατηγείου,

στρατόπεδο «Ν. Ζορμπά», στην Αττική

***

Με τη δίωξη του στρατιώτη που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο, πιστεύουν πως θα μας τρομοκρατήσουν. Η απάντηση των στρατευμένων ήρθε, πριν από μερικές μέρες, με το βροντερό «παρών» στην πορεία κατά της ιμπεριαλιστικής επίθεσης των ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας ενάντια στο λαό της Συρίας. Ο στρατιώτης διώκεται επειδή ανέδειξε ότι το καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τα σύνορά μας και όχι να μας μπλέκουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Μαζί με το λαό, την εργατιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές και μαθητές φωνάζουμε: «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά», «Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα».

Σμηνίτες από την 120ή Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα

***

Εμείς στρατιώτες από την 32η Αυτοκινούμενη Μοίρα Μέσου Πυροβολικού (32 Α/Κ ΜΜΠ) στη Λάρισα, καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση για τιμωρία του στρατιώτη που εξέφρασε δημόσια - σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο - την εναντίωσή του στο ΝΑΤΟ, στους πολεμικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της χώρας μας.

Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν παρέχει ασφάλεια αλλά μας μπλέκει σε επικίνδυνα παιχνίδια. Εμείς οι στρατιώτες δε μένουμε απαθείς μπροστά στους πολεμικούς σχεδιασμούς. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ ξεκληρίζουν και σφαγιάζουν ολόκληρους λαούς για τα συμφέροντα των λίγων.

Να παρθεί τώρα πίσω κάθε ποινή που έχει επιβληθεί στο στρατιώτη.

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Συρίας.

Στρατιώτες από την 32η Α/Κ ΜΜΠ, Λάρισα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ