Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Πλούσια δραστηριότητα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Από την εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Μαγνησίας
Από την εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Μαγνησίας
Ενα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ενόψει και της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, που έχει ορίσει η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) για την Κυριακή 13 Μάη, ξεδιπλώνουν σε όλη τη χώρα Επιτροπές Ειρήνης και φορείς.

Στο πλαίσιό της, την Κυριακή 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί και η φετινή, 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, που θα εκκινήσει στις 8 π.μ. απ' τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Στη Διακήρυξή της για την 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό «να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει μαζικά τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία, που στηρίζεται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ» και την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης που «με προμετωπίδα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», προσπαθεί να «ξεπλύνει» τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, και μετατρέπει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Η ΕΔΥΕΘ οργανώνει φέτος τον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένο στη μνήμη του μαραθωνοδρόμου της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κυριακή 6 Μάη, στις 7 το απόγευμα, με σύνθημα: «Τρέχουμε και βαδίζουμε ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά. Κανείς εφησυχασμός - κανένας εφησυχασμένος!». Ο αγώνας δρόμου θα ξεκινήσει από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και διά μέσου της Νέας Παραλίας, του Λευκού Πύργου, της Λεωφόρου Νίκης, θα καταλήξει στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στην ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης. Στα τηλέφωνα 697.979.8500 & 698.723.5644 και στη διεύθυνση edyeth@gmail.com.

Στη Θεσσαλία, πανθεσσαλική πορεία ειρήνης οργανώνουν την Κυριακή 13 Μάη, στη Λάρισα, οι Γραμματείες Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ, που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. από την πλατεία Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) και θα τερματίσει στην 1η Στρατιά. Θα υπάρξει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ ψήφισμα θα επιδοθεί τόσο στο Αρχηγείο του ΑΤΑ όσο και στην 1η Στρατιά.

Επίσης, στο πλαίσιο των αντιιμπεριαλιστικών - αντιπολεμικών εκδηλώσεων, η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι την Πέμπτη 26 Απρίλη, στις 9.30 π.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικών και νεανικών ιχνογραφημάτων και κατασκευών από παιδιά σχολείων της πόλης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 3 Μάη. Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την αφίσα που κυκλοφόρησε η ΕΕΔΥΕ στα σχολεία της χώρας μας με θέμα: «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα:Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ;».

Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22/4 στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, η αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Μαγνησίας, σε συνεργασία με εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς. Στην εκδήλωση μίλησε ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Τις επόμενες μέρες διοργανώνονται επίσης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Απ' τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών και την ΕΕΔΥΕ, την Πέμπτη 26 Απρίλη και ώρα 11 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, Χαλκοκονδύλη 37, 8ος όροφος. Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

-- Απ' τις Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Κορυδαλλού την Πέμπτη 26 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κορυδαλλού. Θα μιλήσει ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ΠΝ ε.α. και μέλος της ΚΕΘΑ.

-- Απ' την Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Ν. Κόσμος, Γούβα, Παγκράτι) το Σάββατο 28 Απρίλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Πλυτά. Θα χαιρετίσει ο Ανδριανός Μπούκουρης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα τραγουδήσουν: Το συγκρότημα «Shapla» από το Μπαγκλαντές και το συγκρότημα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ