Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση που αποδεικνύει ανοχή στη Χρυσή Αυγή

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Με μια απαράδεκτη απόφαση, το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, με δικαστή την εφέτη Δήμητρα Σίσκου, καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ο οποίος έκανε πολιτική κριτική σε βουλευτές και στελέχη της δολοφονικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταδικάστηκε για δήθεν «εξύβριση και ηθική βλάβη» των φασιστοειδών, επειδή το 2012, σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών - ναζιστών.

Στο σκεπτικό της απόφασης, που προκαλεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα, οι ναζιστικές θέσεις και η εγκληματική πρακτική της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζονται από την δικαστή απλώς απόψεις οι οποίες «βρίσκονται στο άκρο του συντηρητικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο είναι αντίθετο με τις πολιτικές απόψεις της αριστεράς...» (!). Και αυτό ενώ έχουμε βουλευτές και στελέχη υπόδικους (μεταξύ των οποίων οι ενάγοντες χρυσαυγίτες στην συγκεκριμένη υπόθεση Α. Ματθαιόπουλος, Α. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος) μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που υμνεί τον Χίτλερ, βαρύνεται με δολοφονίες, άγριους ξυλοδαρμούς κ.λπ., όπως έχει ήδη αναδειχθεί από τη δίκη της που εξελίσσεται. Σοβαρά επίσης ερωτήματα προκαλεί και το σκεπτικό της απόφασης που αναφέρεται σε δήθεν υβριστικούς και περιφρονητικούς χαρακτηρισμούς, όταν το σύνολο του περιεχομένου της συγκεκριμένης συνέντευξης είναι αμιγώς πολιτικό, με πολιτικούς χαρακτηρισμούς και πολιτική κριτική, χωρίς καμία προσωπική αναφορά.

Το ίδιο το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης επιβεβαιώνει ότι με τέτοιους τρόπος «φουσκώνουν τα πανιά» της Χρυσής Αυγής και φανερώνεται η ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η δίκη της, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δολοφονίες, ξυλοδαρμούς και πολλά άλλα.

Οσο για την τιμή και την υπόληψη των εναγόντων που «θίχτηκαν», όπως αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, αρκεί να αναφέρουμε το παράδειγμα ενός μόνο από αυτούς, του υπόδικου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρυσαυγίτη Α. Ματθαιόπουλου, που είναι και... μουσικός του ναζιστικού συγκροτήματος «Pogrom». Ιδού ένα απόσπασμα από το άσμα του συγκροτήματος εμπνευσμένο από το Αουσβιτς: «Γ... τον Βίζενταλ, γ... την Αννα Φρανκ/ γ...έται κι όλη η φυλή του Αβραάμ./ Τ' αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/ αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω!/ Ρε κ...οεβραίοι, δεν θα σας αφήσω/ στο τείχος των Δακρύων θα 'ρθω να κατουρήσω./ Juden Raus! Καίγομαι στο Αουσβιτς»...

Αρκεί επίσης να θυμηθούμε και βίντεο - ντοκουμέντο που είδε τη δημοσιότητα από συναυλία της ναζιστικής οργάνωσης το Γενάρη του 2005, η οποία δεν ήταν παρά ένα τελετουργικό εξύμνησης της ναζιστικής Γερμανίας. Περιελάμβανε, ανάμεσα σε άλλα, την κατοχική σημαία της Βέρμαχτ με τη σβάστικα, σημαίες των SS, χιτλερικά συνθήματα, συνθήματα εξόντωσης των Εβραίων και βέβαια τον ύμνο της Γερμανίας του Χίτλερ «Deutschland uber alles» (Η Γερμανία υπεράνω όλων). Στη χρυσαυγίτικη φιέστα εξύμνησης των Γερμανών κατακτητών μόστραρε σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης, με προεξάρχοντες τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Γερμενή, Ματθαιόπουλο, Μάστορα και άλλα στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ