Με τα παιδιά μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους
Σάββατο 19 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 20 Οχτώβρη 2024

Η τιμωρία των φαντάρων μας και η προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση, επειδή εναντιώθηκαν στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους που μαίνονται στην περιοχή, ξεσήκωσαν την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, τους Συλλόγους και τις Ομάδες της σε όλη τη χώρα.

Μας γέμισαν οργή και αγανάκτηση οι απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, γιατί είναι πρόκληση η τιμωρία των παιδιών μας και οι ευθείες βολές στο κατακτημένο με αγώνες δικαίωμα των φαντάρων να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, όπως και σε αυτές ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Εμείς οι γυναίκες, εμείς οι μανάδες στεκόμαστε στο πλευρό των στρατευμένων παιδιών μας που με θάρρος και τόλμη πήραν θέση ενάντια στην ενεργή συμμετοχή της χώρας μας στα αιματοβαμμένα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που βάζουν σε τεράστιους κινδύνους τον λαό μας, όλους τους λαούς της περιοχής, και στηρίζουν την αποτρόπαιη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ.

Δεν ανεχόμαστε να στέλνουν τα παιδιά μας, τους φαντάρους και τους στρατιωτικούς μας χιλιάδες μίλια μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, σε ξένες στεριές και θάλασσες, όπως στα ανοιχτά του Λιβάνου για να επιτηρούν τις κινήσεις της Χεζμπολάχ, όπως στη Σαουδική Αραβία με τους πυραύλους «Patriot», όπως στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των Χούθι.

Δεν δεχόμαστε να βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Ισραηλινών, των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και τα καράβια των εφοπλιστών, οι οποίοι πλουτίζουν κάτω απ' όλες τις συνθήκες, δρομολογώντας τα πλοία τους μέσα στη φωτιά του πολέμου.

Καμαρώνουμε που τα παιδιά μας βροντοφωνάζουν ενάντια στους άδικους πολέμους που σπέρνουν τον θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά, που δεν δέχονται να είναι η χώρα μας σημαιοφόρος των βρώμικων ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να παραχωρεί απλόχερα λιμάνια, αεροδρόμια, στρατόπεδα, πολεμικό εξοπλισμό και στρατιώτες όλων των βαθμίδων στους φονιάδες των λαών. Με την αγέρωχη στάση τους, οι φαντάροι μας αποδεικνύουν ότι στέκονται στην πρώτη γραμμή του χρέους και της ευθύνης απέναντι στον λαό μας, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Γιατί ορκίστηκαν να υπηρετούν την πατρίδα και όχι τα αιματοβαμμένα ξένα συμφέροντα.

Και εμείς, οι μανάδες τους, είμαστε περήφανες που δεν σκύβουν το κεφάλι και πορεύονται με οδηγό το δίκιο και την ανάγκη να ζήσουν μια ζωή όπως τους αξίζει σήμερα, με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας. Θα υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον τους, γι' αυτό δεν θα αφήσουμε να πολεμάνε κάτω από ξένες σημαίες. Θα τους δείξουμε τον δρόμο για να παλέψουν με τη σημαία του δίκιου του λαού.

Οπλο μας η αλληλεγγύη

Εμείς, οι γυναίκες που φέρνουμε στον κόσμο τη ζωή, νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας, όπως νοιαζόμαστε για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μας συγκλονίζουν τα παιδιά της Παλαιστίνης που δεν μπορούν ούτε μέσα στα σχολεία τους να βρουν καταφύγιο από τον φονικό ισραηλινό στρατό, που λιμοκτονούν και αργοπεθαίνουν στη Γάζα από την πείνα και τις ασθένειες, την έλλειψη φαρμάκων και καθαρού νερού.

Ο αγώνας μας για να σταματήσουν η σφαγή και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού δεν αποτελεί μόνο έκφραση αλληλεγγύης στον χιλιοβασανισμένο λαό, που παλεύει να ζήσει στη δική του, ανεξάρτητη πατρίδα. Εχει σημασία και για τις ζωές και το μέλλον των παιδιών μας.

Ξέρουμε ότι η αλληλεγγύη μας έχει αντίκρισμα όταν είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο. Γι' αυτό, για να πιάσει τόπο στρέφουμε τα βέλη μας ενάντια στην πραγματική αιτία του πολέμου. Σημαδεύουμε το κακό στη ρίζα του. Αποκαλύπτουμε τους ανταγωνισμούς που γεννούν και σπέρνουν τον πόλεμο. Και δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα παιδιά μας κρέας για τα ΝΑΤΟικά κανόνια τους.

Η πρεμούρα τους να τα φιμώσουν μας πεισμώνει και μας κάνει πιο μαχητικές, για να μετατρέψουμε το κύμα αλληλεγγύης στους φαντάρους μας σε καταιγίδα που θα σαρώσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Γι' αυτό, η ΟΓΕ καλεί τις μανάδες να σταθούν με το κεφάλι ψηλά διπλά στα παιδιά τους. Μαζί να αντιπαλέψουμε αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας.

Η μόνη πραγματική ασπίδα για τα παιδιά μας

Μπροστά στα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου, που έχουν πυκνώσει επικίνδυνα, η ΟΓΕ απευθύνεται στις γυναίκες, ιδιαίτερα στις μανάδες που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τα ενδεχόμενα. Δεν δεχόμαστε τα πολεμικά σχέδια να καθορίζουν τις ζωές των οικογενειών μας. Ενώ είμαστε αντιμέτωπες με την τεράστια ακρίβεια, με την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, την ίδια στιγμή είμαστε υποχρεωμένες να χρυσοπληρώνουμε για τις πολεμικές ΝΑΤΟικές δαπάνες, για τον εξοπλιστικό πυρετό της πολεμοκάπηλης ΕΕ. Μόνο για το 2024 ο λαός μας θα καταβάλει για στρατιωτικές δαπάνες 7,126 δισ. ευρώ.

Ομως το τίμημα για τις οικογένειές μας από την εμπλοκή της χώρας μας στα ευρωατλαντικά σχέδια και τον πόλεμο είναι πολύ βαρύ, και δεν αφορά μόνο τις στρατιωτικές δαπάνες που φορτώνονται στις πλάτες μας. Οσο η εμπλοκή βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, όσο αλλεπάλληλες παρτίδες όπλων και πυρομαχικών αφαιρούνται από το ελληνικό οπλοστάσιο και κατευθύνονται στην κυβέρνηση Ζελένσκι, όσο η χώρα μας μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό κέντρο για να φτάνουν τα όπλα στην Ουκρανία, όσο λειτουργεί ως μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, ορμητήριο πολέμου και στήριγμα των Ισραηλινών, όσο συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές πρόβες πυρηνικού πολέμου, τόσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι να μετατραπεί ο λαός μας σε στόχο αντιποίνων από το αντίπαλο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο.

Γι' αυτό συγκρουόμαστε με τα βρώμικα ΝΑΤΟικά σχέδια, που τα υπηρετούν όλα τα ευρωατλαντικά κόμματα στη χώρα μας. Αποτελούν μια βαριά αλυσίδα δεμένη στα πόδια του λαού μας, των οικογενειών μας, των παιδιών μας, ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων που αντιπαρατίθενται για τη διανομή σφαιρών επιρροής και αγορών, πηγών και δρόμων της Ενέργειας και του εμπορίου.

Αποφασιστικά θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τις γυναίκες του μόχθου για να μην περάσει η ξεδιάντροπη ευρωατλαντική προπαγάνδα, που αθωώνει τους μακελάρηδες των λαών. Ξεμπροστιάζουμε τα καταστροφικά για τους λαούς σχέδια, τα οποία μάλιστα πλασάρονται με «άρωμα γυναίκας», για να γίνονται πιο εύπεπτα και να νομιμοποιούνται στη λαϊκή συνείδηση.

Ο ξεσηκωμός μας και η ανυποχώρητη στάση μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας σε κάθε άδικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με ευθύνη της κυβέρνησης και των ευρωατλαντικών κομμάτων, είναι η μόνη διέξοδος για τις γυναίκες του λαού ώστε να μην αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Αυτή είναι η μόνη πραγματική ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας.

Οι κίνδυνοι που γεννιούνται από την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο δεν απομακρύνονται με την παθητικότητα και τη μοιρολατρία. Η ανυποχώρητη στάση μας έχει σημασία, γιατί αυτό που φοβούνται οι ΝΑΤΟικοί μακελάρηδες είναι η λαϊκή αμφισβήτηση. Γι αυτό από τη μία υλοποιούν προγράμματα ενσωμάτωσης με ιδιαίτερη στόχευση στους νέους και στις γυναίκες και από την άλλη εντείνουν την καταστολή και την «πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης». Αντιλαμβάνονται τη σημασία της λαϊκής δύναμης και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σπείρουν την ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία.

Η μοιρολατρία απέναντι στις εξελίξεις, όμως, είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Και όσο αλήθεια είναι ότι η αντιιμπεριαλιστική πάλη δυσκολεύει λόγω των συσχετισμών, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι αυτοί αλλάζουν, δεν είναι στατικοί. Αλλάζουν μέσα στη μάχη, στη σύγκρουση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Γι' αυτό, είμαστε περήφανες που τα παιδιά μας δεν σωπαίνουν μπροστά στα εγκλήματα των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων, που οι φαντάροι μας χωρίς φόβο βγαίνουν μπροστά, να παλέψουν για έναν κόσμο χωρίς άδικους πολέμους.


Χριστίνα ΣΚΑΛΟΥΜΠΑΚΑ
Πρόεδρος της ΟΓΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να πάρουν τώρα πίσω την τιμωρία των φαντάρων (2024-10-16 00:00:00.0)
Οσα μέτρα και αν πάρει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φιμώσει τους φαντάρους, τους αξιωματικούς, τον ελληνικό λαό (2024-10-11 00:00:00.0)
Με απειλές και εκφοβισμό προσπαθεί να φιμώσει τις φωνές ενάντια στην εμπλοκή (2024-02-03 00:00:00.0)
Καμιά συμμετοχή της χώρας στη σφαγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου (2022-03-04 00:00:00.0)
Τώρα απεμπλοκή της Ελλάδας! (2022-02-25 00:00:00.0)
ΟΧΙ στο θάΝΑΤΟ, ΝΑΙ στη ΖΩΗ (2001-12-04 00:00:00.0)