ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η πολιτική του κόστους - οφέλους γεννά κάθε μέρα νέα «Τέμπη»!
Σάββατο 26 Οχτώβρη 2024 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2024

Την επικίνδυνη κατάσταση στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης ανέδειξε η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, με πρωτοβουλία της ΔΑΣ ΟΑΣΘ και συμμετοχή εκπροσώπων σωματείων, φορέων και φοιτητικών συλλόγων, στον απόηχο των πρόσφατων συγκρούσεων λεωφορείων και του τραυματισμού 5 επιβατών.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης οι διαδηλωτές «τα είπαν» με τον υφυπουργό Μεταφορών Β. Οικονόμου, ο οποίος στη συνέχεια θα είχε συνάντηση με το ΔΣ του ΟΑΣΘ.

Ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, εκπρόσωπος της ΔΑΣ, μετέφερε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και την αγωνία τους. «Η πολιτική του "πάμε κι όπου βγει" πρέπει να σταματήσει», τόνισε, κατήγγειλε τις επιπτώσεις της πολιτικής ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών και ανέδειξε την ανάγκη εδώ και τώρα να επισκευαστούν όσα λεωφορεία βρίσκονται σε αυτήν τη διαδικασία, να αποσυρθούν όλα τα ακατάλληλα και επικίνδυνα και να αντικατασταθούν όλα τα μεταχειρισμένα με νέα, σύγχρονα. Προειδοποίησε δε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να μην τολμήσει να ρίξει στους εργαζόμενους τις ευθύνες για τα σοβαρά «ατυχήματα» που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Λίγη ώρα αργότερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών παρευρέθηκε στην εκδήλωση του ΟΣΕΘ για την παρουσίαση του νέου - υπό διαβούλευση και διαμόρφωση - συγκοινωνιακού χάρτη της Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται σταδιακά από 1η Δεκεμβρίου.

Ο υφυπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στη διαμόρφωση των νέων Τερματικών Σταθμών για τη συνδυαστική χρήση των ΜΜΜ, στη Νέα Ελβετία και στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι «το Μετρό θα λειτουργήσει με απόλυτη ασφάλεια». Ο υπουργός, Χ. Σταϊκούρας, ανάμεσα σε άλλα υποστήριξε ότι είναι «αυτονόητο» να δοθεί βάση και στη συντήρηση του υφιστάμενου στόλου του ΟΑΣΘ.

Τις «εβδομάδες των "παθών"» που περνάει ο λαός της Θεσσαλονίκης με τις συγκοινωνίες σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Μεταφορών Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα πρόσφατα «ατυχήματα» στον ΟΑΣΘ, στα παιχνίδια με την ασφάλεια στο Μετρό και στην κατάσταση με το flyover.

Απαιτεί από την κυβέρνηση και τις εμπλεκόμενες εταιρείες στις αστικές συγκοινωνίες «να σταματήσουν να παίζουν με την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών, και να πάρουν άμεσα μέτρα για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Εδώ και τώρα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ο χρόνος για τη σωστή και ολοκληρωμένη προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας του Μετρό. Να γίνει επισκευή σε όσα λεωφορεία εμφανίζουν προβλήματα και να ανανεωθεί ο στόλος με νέα, σύγχρονα οχήματα. Να προσληφθούν μόνιμοι οδηγοί και τεχνίτες στον ΟΑΣΘ, σε αριθμό που θα καλύπτει τις ανάγκες της πόλης, χωρίς εργολάβους, καθώς και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι - οκτάμηνοι οδηγοί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιέστες και υποσχέσεις αλλά ούτε κουβέντα για το «μάρμαρο» (2024-09-04 00:00:00.0)
Ο ...«ρεαλισμός» των περικοπών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (2024-01-17 00:00:00.0)
Μέρα δράσης για τα ζητήματα της συγκοινωνίας (2022-07-28 00:00:00.0)
Μονόδρομος η σύγκρουση με την πολιτική της «απελευθέρωσης» για να αλλάξει η τραγική κατάσταση (2020-12-18 00:00:00.0)
Καταγγέλλει ακόμα ένα παιχνίδι στις πλάτες του λαού (2020-09-04 00:00:00.0)
Συγκοινωνίες δημόσιες στην υπηρεσία του λαού (2012-12-29 00:00:00.0)