ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για όλα τα δικαιώματά τους, παλεύουμε στους δρόμους του αγώνα μαζί τους και μέσα στη Βουλή
Τρίτη 11 Φλεβάρη 2025

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Θεόδωρο Τσούχλο, και τον γενικό γραμματέα Αντρέα Καργόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας και η Αφροδίτη Κτενά, βουλευτής του Κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, σημείωσε: «Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών για όλα τα δικαιώματά σας, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, παλεύουμε στους δρόμους του αγώνα μαζί σας και μέσα στη Βουλή. Στηρίζουμε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, χωρίς τους διάφορους αστερίσκους και τις άλλες παραπλανητικές μεθοδεύσεις και τα δήθεν επιχειρήματα περί "αντοχών της οικονομίας", την ώρα που ξοδεύουν - όπως ξέρετε - δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικούς, για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και για άλλα, αλλά όχι για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Μας προβληματίζει αυτό το μπαράζ διώξεων που γίνεται το τελευταίο διάστημα απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, τις διώξεις συναδέλφων σας οι οποίοι λένε ελεύθερα τη γνώμη τους και παλεύουν για τα δικαιώματά τους και για την μόρφωση των παιδιών μας στα σχολεία. Κι από αυτή την άποψη θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να σταματήσουν όλες αυτές οι διώξεις.

Φυσικά εδώ είμαστε στη διάθεσή σας, είμαι σίγουρος ότι η συνάντηση αυτή και τα ζητήματα που θα θέσετε, θα θέσουν κι άλλα προβλήματα των εκπαιδευτικών, γιατί όντως είναι τεράστια και συνεχώς συσσωρεύονται από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έθεσαν προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τα αιτήματά τους, που αφορούν συνολικότερα τις συνθήκες διαβίωσης, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αλλά και τις συνδικαλιστικές διώξεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι παλεύουν ενάντια στη μορφωτική υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, καθώς και την αντιδραστική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημέρωσαν, επίσης, για τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη μεγάλη απεργία στις 28/2/2025.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο (2024-10-08 00:00:00.0)
Μέρα πανελλαδικής δράσης για τα δικαιώματα των αναπληρωτών (2022-03-16 00:00:00.0)
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (2018-12-06 00:00:00.0)
Οι διώξεις δε φοβίζουν τους εκπαιδευτικούς (2010-05-14 00:00:00.0)
Καταρρίπτονται τα προσχήματα του διαλόγου (2000-05-20 00:00:00.0)
Ξεκίνησε χτες το Συνέδριο της ΟΛΜΕ (1999-07-01 00:00:00.0)