ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με αγώνες απαντάμε στην αντεργατική πολιτική

Ανακοίνωση - κάλεσμα, με αφορμή τις ανατιμήσεις και το τζογάρισμα των αποθεματικών του ΙΚΑ

Τετάρτη 31 Ιούλη 2002

Να απαντήσουν με τους αγώνες τους στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καθώς κάτω από το μαύρο πέπλο της τρομοκρατίας και της τρομολαγνείας των τελευταίων βδομάδων επιχειρείται -συν τοις άλλοις- να συγκαλυφτεί η μεγάλη κυβερνητική επιχείρηση ενάντια στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ «καλεί όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και αυτούς που μέχρι χτες είχαν αυταπάτες γι' αυτή την πολιτική και τα αποτελέσματά της, να την εγκαταλείψουν και να συσπειρωθούν στο ταξικό αγωνιστικό Μέτωπο. Η απογοήτευση, το χαρακίρι, δεν είναι λύση, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ. Η απάντηση της τάξης μας και όλων των εργαζομένων θα δοθεί και με την ψήφο τους και μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες».

Καταγράφοντας μόνο ορισμένα από τα μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κυβέρνηση και μεγαλοβιομήχανοι συνεχίζουν ασταμάτητα τη λεηλασία σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων.

Μετά τη ληστεία μέσω της στρογγυλοποίησης του ευρώ, μια σειρά αυξήσεις - «φωτιά» ενισχύουν την αναδιανομή του πλούτου σε βάρος των εργαζομένων. Οι αυξήσεις στη ΔΕΗ, στα τέλη κυκλοφορίας και σε όλα σχεδόν τα είδη πρώτης ανάγκης, κάνουν τη ζωή των εργαζομένων και ολόκληρου του ελληνικού λαού δυσκολότερη».

Υπενθυμίζεται ότι προχτές ανακοινώθηκε αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το 2003 μέχρι και 12,4%, ενώ ήδη από τις 20 Ιούλη τα τιμολόγια της ΔΕΗ «πήραν φωτιά» και αυξήθηκαν κατά 3,85%!

«Σαν να μην έφτανε αυτό, -συνεχίζει η ανακοίνωση- η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ικανοποιώντας για άλλη μια φορά τις απαιτήσεις των φαρμακοβιομηχάνων, επιβάλλει αυξήσεις μέχρι 50% σε 167 φάρμακα πλατιάς κατανάλωσης, σταθεροποιώντας τη χώρα μας στην πρώτη θέση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση στις ανατιμήσεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεγελάσει τους εργαζόμενους με τα δύο φορολογικά νομοσχέδια δεν πείθει κανέναν. Οι φοροελαφρύνσεις που ανακοίνωσε στοχεύουν στο ψάρεμα ψήφων, ενόψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, ενώ το τρίτο νομοσχέδιο, που φορτώνει με νέα φορομπηχτικά μέτρα τους εργαζόμενους (για ευνόητους λόγους), το κρατάει για μετά τις εκλογές». Και βέβαια, δεν παραλείπει να συνοδέψει αυτούς τους ελιγμούς με την ικανοποίηση απαιτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου από νέες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης που υποχρεώνει το ΙΚΑ, να γίνει ο αιμοδότης του χρηματιστηριακού τζόγου, ρισκάροντας τις εισφορές των εργαζομένων σ' αυτό το άθλιο αλισβερίσι της Σοφοκλέους, το οποίο ήδη έχουν πληρώσει ακριβά τα ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικότερα σημειώνει: «Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται και η καταλήστευση των αποθεματικών του ΙΚΑ. Με απόφασή τους η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΙΚΑ αναθέτουν στην ΑΕΔΑΚ των ασφαλιστικών οργανισμών 310 εκατομμύρια ευρώ (105 δισ. δραχμές) για διαχείριση.

Ετσι, αντί οι εισφορές των εργαζομένων στο ΙΚΑ να πηγαίνουν για καλύτερες υπηρεσίες και συντάξεις, καταλήγουν στις τσέπες της πλουτοκρατίας, μέσω του τζόγου των κεφαλαιαγορών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποίηση ενάντια στα νέα φορολογικά μέτρα (2011-08-13 00:00:00.0)
Κυβερνητικό «λάδι» στη «φωτιά» του ΠΑΣΟΚ (2006-04-11 00:00:00.0)
Εντονη αντίδραση για το τζογάρισμα των αποθεματικών (2002-01-11 00:00:00.0)
ΟΧΙ στον τζόγο τα αποθεματικά (2000-05-27 00:00:00.0)
Κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης! (2000-03-18 00:00:00.0)
Στημένη μεθόδευση με τεράστιες επιπτώσεις (1999-08-14 00:00:00.0)