Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΟΧΙ στον τζόγο τα αποθεματικά

Τη μεταφορά των αποθεματικών των Ταμείων στον τζόγο, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

Την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αποθεματικά των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, με αφορμή τις προχτεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη λειτουργία Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Στην ΑΕΔΑΚ θα διοχετευτούν πάνω από 600 δισ. δρχ., των ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, που θα τα διαχειρίζονται χρηματιστές. Στην ανακοίνωση της Γραμματείας τονίζεται:«Το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, μέσω των διορισμένων διοικήσεων του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών φορέων, να στρέψει τα αποθεματικά τους στο χρηματιστηριακό τζόγο στο όνομα της "αποδοτικότερης" αξιοποίησής τους. Εκτιμάμε ότι με αυτή την πολιτική η κυβέρνηση επιδιώκει από τη μια να μειώσει τις κοινωνικές δαπάνες και τις όποιες επιχορηγήσεις στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, γιατί έτσι απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση με την περίφημη αρχή της διατηρησιμότητας των κριτηρίων της ΟΝΕ και από την άλλη να ενισχύσει με "ζεστό" χρήμα τη λεγόμενη κεφαλαιαγορά.

Το ΠΑΜΕ με κατηγορηματικό τρόπο λέει ότι τα χρήματα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων δεν έχει κανένας το δικαίωμα (κυβέρνηση - διορισμένες διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων) να τα παίζει στο Χρηματιστήριο. Τα προβλήματα της κοινωνικής ασφάλισης και κύρια το πρόβλημα των πόρων δε θα λυθούν με κερδοσκοπικές προσδοκίες. Θα λύνονται στο βαθμό που θα χτυπιούνται οι αιτίες που τα γεννούν. Και αυτές είναι: Η ολοένα αυξανόμενη ανεργία και η παρατεταμένη λιτότητα. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και η διευρυνόμενη επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Η εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή. Οι λεγόμενες ρυθμίσεις και οι διαγραφές χρεών των καπιταλιστών. Οι οφειλές 1,5 τρισ. δρχ. στο ΙΚΑ κράτους και ιδιωτών. Η μη ουσιαστική συμμετοχή του κράτους στην τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Για να επιβληθούν αυτές οι προτάσεις, για να δοθούν λύσεις, χρειάζεται να γίνουν τα παραπάνω διεκδικητικοί άξονες πάλης των εργαζομένων. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει χρέος να παλέψει σε μια τέτοια κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ