Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για ΡΟΚΑ και ΧΕΜΤΕΝ

Το ζήτημα των αποζημιώσεων των απολυμένων, των εργοστασίων ΡΟΚΑ και ΧΕΜΤΕΝ,συζητήθηκε σε συνάντηση εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα. Το ΕΚ Λάρισας, θεωρώντας ότι το υπουργείο έχει σοβαρές ευθύνες γιατί εδώ και πέντε χρόνια δεν έδωσε λύση σχετικά με τις αποζημιώσεις, απέσπασε τη δέσμευση ότι θα συζητηθεί το πρόβλημα με τον υπουργό Τ. Γιαννίτση.

Η διοίκηση του ΕΚ κατέθεσε επίσης τρία αιτήματα σχετικά με το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης στους άνεργους του νομού, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να λειτουργήσει..

Τα αιτήματα είναι: Να δοθούν 200.000 δραχμές σε κάθε άνεργο του νομού από τα 8,8 δισ. δραχμές του προγράμματος ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, όπως έγινε στο Νομό Καστοριάς και στη Σιάτιστα. Επίσης, να απαγορευτούν οι απολύσεις σε κάθε επιχείρηση ένα χρόνο πριν μπει στο πρόγραμμα επιδότησης για την πρόσληψη ανέργων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανακύκλωση της ανεργίας. Τέλος, να αυξηθεί το ποσό ανά ώρα σε όσους παρακολουθούν σεμινάρια και όχι να δίνονται «ψίχουλα», όπως τώρα. Επίσης να επικολλώνται και τα ένσημα σε όσους παρακολουθούν σεμινάρια και ιδιαίτερα σε αυτούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ