Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Είναι πρόκληση

Αντιδράσεις για την κατάπτυστη συμφωνία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων ενάντια στην υπογραφή από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ της ΕΓΣΣΕ ντροπής.

«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, την ΕΓΣΣΕ, τονίζοντας ότι «βάζει για άλλα δύο χρόνια σε "γύψο" το εισόδημα των εργατοϋπαλλήλων». Καταγγέλλει ακόμα τη ΓΣΕΕ ότι υπέγραψε «καθ' υπαγόρευση των βιομηχάνων και της κυβέρνησης, πιστή στα ιδεώδη της ΟΝΕ».

Οπως επισημαίνει το ΕΚ, «αποτελεί πρόκληση και ξεπούλημα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων η αρωγή της ηγεσίας της ΓΣΕΕ μέσα από έναν ακόμα γύρο κοινωνικού διαλόγου απάτης, που επιδιώκουν να στήσουν για την κατεδάφιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων».

Τέλος, καλεί όλους τους εργατοϋπαλλήλους να καταδικάσουν αυτή την πολιτική με την ταξική συσπείρωσή τους στα συνδικάτα, διεκδικώντας 10.000 κατώτερο μεροκάματο και 250.000 κατώτερο μισθό.

«Η διετής ΕΓΣΕΕ και τα ποσοστά που συμφωνήθηκαν είναι μνημείο υποτέλειας, αφού ξέρουν ότι η συμφωνία αυτή αποτελεί πιλότο για όλους τους κλάδους που υπογράφουν Συμβάσεις, αλλά και γιατί έχει επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία», επισημαίνει η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιώς και πέριξ Δήμων.

Η Ενωση των Συνταξιούχων χαρακτηρίζει την ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «ντροπή» και εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη στάση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ