Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΜΑΣ» ΒΟΛΟΥ
Μέθοδοι αξέχαστων εποχών

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα κρούσματα τρομοκρατίας στους εργασιακούς χώρους

Για τα κρούσματα τρομοκρατίας που ασκούνται σε χώρους δουλιάς τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατο αυτό του εργοστασίου «ΙΜΑΣ» στο Βόλο, κατέθεσαν Ερώτηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Γ. Πατάκης προς τον υπουργό Εργασίας.

Στο κείμενο της Ερώτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι «η αντιλαϊκή, αντεργατική και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και γενικά το κλίμα τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους έχει αποθρασύνει τους εργοδότες, που εφαρμόζουν στους χώρους δουλιάς μεθόδους εποχών που έχουν μείνει αξέχαστες».

«Συγκεκριμένα, συνεχίζουν οι βουλευτές, οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου "ΙΜΑΣ" στο Βόλο, εκμεταλλευόμενοι το παραπάνω κλίμα, με την ανοχή της κυβέρνησης, ζήτησαν από εργάτη της επιχείρησης " δήλωση μετανοίας" επειδή τόλμησε να κατέβει υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο στις αρχαιρεσίες του σωματείου και άσκησε κριτική στο - κατά την εκτίμησή του - εργοδοτικό σωματείο και στη διεύθυνση του εργοστασίου. Η διοίκηση προχώρησε δε και σε απειλή απόλυσης, μετά την επίπληξη που του επιδόθηκε, αν δε συμμορφωθεί».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι είναι το τρίτο παρόμοιο κρούσμα τρομοκρατίας σε χώρους δουλιάς, μετά τη «ΒΙΣ» και τον «Κιολεΐδη», ρωτούν τον υπουργό «τι μέτρα σκοπεύει να πάρει άμεσα για την προστασία τόσο του συγκεκριμένου εργαζόμενου όσο και γενικότερα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ