ΙΣΠΑΝΙΑ
Με τον αέρα του «φαβορί»

Ραούλ: «Η νίκη εξαρτάται από εμάς»

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2002

Sportidea

Το μεγάλο αστέρι της Ισπανίας, Ραούλ
Με μοναδικό στόχο να δικαιώσουν τον τίτλο του φαβορί θα παραταχθούν απόψε στον αγωνιστικό χώρο οι Ισπανοί, που (τουλάχιστον) στις δηλώσεις τους δείχνουν να σέβονται την Εθνική μας. Ομως, η κατάκτηση των τριών βαθμών εκτιμούν πως εξαρτάται από την απόδοσή τους. Χαρακτηριστικά ο Ραούλ είπε: «Κάνουμε μια νέα αρχή, με νέο τεχνικό. Το ελληνικό κοινό πάντα ενθαρρύνει την ομάδα του. Ομως, η νίκη εξαρτάται από εμάς. Θέλουμε να βάλουμε ένα γκολ νωρίς. Δεν έχω πρόβλημα που θα παίζω μόνος μπροστά. Είμαστε εδώ να βοηθάμε την ομάδα για να κερδίζει. Εχουμε καλό επίπεδο και καλούς παίκτες, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί». Ο Ελγκέρα δε τόνισε: «Το κοινό είναι διαφορετικό από την Ισπανία, γιατί ενθαρρύνει την ομάδα ακόμα και όταν χάνει. Θυμάμαι έναν αγώνα στην Τουρκία, που νικούσαμε 2-0 αλλά ο κόσμος υποστήριζε την ομάδα του. Πιστεύω ότι το ελληνικό κοινό είναι το ίδιο με το τουρκικό. Η ελληνική ομάδα είναι δύσκολος αντίπαλος. Ξέρω τον Τσάρτα από τη θητεία του στην Ισπανία. Είδαμε την ομάδα στο βίντεο και δεν υπάρχει κάτι να με φοβίζει».

Θετικό ξεκίνημα όχι μόνο για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο, στην πρεμιέρα του στο πάγκο, φυσικά περιμένει ο τεχνικός της Ισπανίας, Ινιάκι Σάεθ: «Εχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό ματς, καθώς αντιμετωπίζουμε μια ομάδα του επιπέδου μας, αλλά και επειδή η πρεμιέρα είναι πάντα πολύ σημαντική. Πολλά εξαρτώνται από τους παίκτες που έχει κανείς στη διάθεσή του, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι παίκτες της ομάδας μου είναι επαγγελματίες. Εχουν παίξει σε καυτές έδρες στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη με τους συλλόγους τους. Περιμένω ότι δε θα επηρεαστούν από το γήπεδο.

Δε θέλω να σκέφτομαι ότι μπορεί να χάσουμε, γιατί αν σκέφτεσαι την ήττα, τότε αυτή έρχεται. Οπως και την εποχή που ήμουν στην Ελπίδων, έτσι και στην Ανδρών θα εφαρμόσω σύστημα 4-2-3-1. Αυτό μου έχει δώσει μεγάλες επιτυχίες. Εχουμε μια ομάδα που είναι στο ίδιο καλό επίπεδο με τις υπόλοιπες. Είμαστε ανταγωνιστικοί, όμως σε μία διοργάνωση υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την παρουσία μιας ομάδας.

Με την εμπειρία που έχω όλα αυτά τα χρόνια, ξέρω ότι τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα πάνω μου και όλοι θα παρακολουθούν με μεγεθυντικό φακό τα όσα κάνω για να με συγκρίνουν με τον προηγούμενο προπονητή. Ολους μας κρίνει το αποτέλεσμα. Παλιότερα έλεγαν ότι δεν αφήνω ελεύθερους τους παίκτες μου, τώρα λένε ότι το κάνω σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι έκανε ο Καμάτσο. Κάθε προπονητής είναι διαφορετικός, όπως άλλωστε και κάθε παίκτης». Ο Ιβηρας εκλέκτορας αναμένεται να ξεκινήσει με τους Κασίγιας, Σαλγκάδο, Μπραβό, Μαρσένια, Ελγκέρα, Σέθαρ, Μεντιέτα, Βαλερόν, Τσάβι, Βιθέντε, Ραούλ.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θορυβημένος ο Ρεχάγκελ (2004-05-21 00:00:00.0)
«Φωτοβολίδα»... πρόκρισης (2003-06-10 00:00:00.0)
Παγκόσμια Ρεάλ (2002-12-04 00:00:00.0)
Δε... χαρίστηκαν (2002-06-13 00:00:00.0)
Εξάρα χωρίς αντίκρισμα (1998-06-26 00:00:00.0)
Χρειάζεται προσοχή (1997-10-02 00:00:00.0)