Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Παγκόσμια Ρεάλ

Στην κορυφή του κόσμου, για τρίτη φορά στην ιστορία της, βρέθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία στον τελικό του «Διηπειρωτικού Κυπέλλου» που διεξήχθη στη Γιοκοχάμα, επικράτησε της πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής, Ολίμπια Ασουνσιόν με 2-0. Οι Μαδριλένοι παρά το γεγονός ότι δε διανύουν καλή αγωνιστική περίοδο, κατάφεραν να βρεθούν ξανά στο προσκήνιο και να τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Από πολύ νωρίς τα... αστέρια της ομάδας έλαμψαν και η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης μέχρι το τέλος δεν άφησε την τύχη του αγώνα να ξεφύγει από τον έλεγχό της κόντρα στους Παραγουανούς. Μόλις στο 14` η επικράτηση της Ρεάλ στην αναμέτρηση άρχισε να αποδίδει καρπούς, όταν ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ μετά από άψογη συνεννόηση με Ραούλ και Ρομπέρτο Κάρλος, ενώ στο 85' η ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας επιβραβεύτηκε ξανά με το τέρμα που σημείωσε ο Γκούτι. Οσον αφορά στους Παραγουανούς, ναι μεν προσπάθησαν με αξιόλογες ενέργειες να πετύχουν κάτι καλό, όμως τελικά δεν κατάφεραν να βρουν τα αντίπαλα δίχτυα. Σημειώνεται ότι ο Ρονάλντο αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίχτης του τελικού.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Ιέρο, Κάρλος, Φίγκο, Καμπιάσο (90' Παβόν), Μακελελέ, Ζιντάν (86' Σολάρι), Ρονάλντο (82' Γκούτι), Ραούλ.

ΟΛΙΜΠΙΑ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ: Ταβαρέλι, Ισάσι, Πέδρο Μπενίτεζ, Σελέγια, Γιάρα, Ορτεμαν, Καθέρες, Ενκίσο, Κόρντομπα (65' Μπάεζ), Λόπες, Ανγκελ Μπενίτεζ (81' Καμπαλέρο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ