Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 85
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΣΠΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1
«Φωτοβολίδα»... πρόκρισης

Στο «Ραμαδέρα» της Σαραγόσα βρήκε η Εθνική μας ομάδα το κλειδί που μπορεί να της ανοίξει την πόρτα της πρόκρισης στα τελικά του ΕΥΡΩ 2004. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με θαυμάσιο γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο 43` επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης της Ισπανίας, σημειώνοντας μια από τις πιο ιστορικές αλλά παράλληλα και σπουδαίες νίκες στην ιστορία της. Η επικράτηση αυτή δίνει το δικαίωμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να θέσει επί νέας βάσης το θέμα της πρόκρισης. Ολα βέβαια θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα της χώρας στον αγώνα με την Ουκρανία την Τετάρτη όπου η νίκη πλέον είναι το μόνο ζητούμενο. Μάλιστα, σε κάποια σενάρια η χώρα μας μπορεί στη Λεωφόρο αύριο να εξασφαλίσει και σε μεγάλο ποσοστό την πρόκριση εάν καταφέρει να νικήσει τους Ουκρανούς με 3-0 (αφού υπέστη ήττα στον πρώτο αγώνα με 2-0) οπότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Και αυτό γιατί θα χρειάζεται μόλις τρεις βαθμούς στα εναπομείναντα παιχνίδια με Αρμενία (εκτός) και Β. Ιρλανδία (εντός). Οπως και να έχουν τα πράγματα όμως, αυτό που πάνω απ όλα χρειάζονται οι διεθνείς μας είναι η νίκη έστω και με... μισό μηδέν.

«Διά ποδός»... Γιαννακόπουλου

Η... φωτοβολίδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου ήταν αρκετή ώστε να γράψει το 1-0 και να χαρίσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην εθνική μας. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί η κίνηση... ματ του Οτο Ρεχάγκελ που διόρθωσε τις αρχικές του επιλογές. Συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στον αγώνα τους Λάκη και Καραγκούνη (στη θέση Χαριστέα, Τσάρτα) κάτι το οποίο ελευθέρωσε τον Γιαννακόπουλο ο οποίος πέρασε πιο μπροστά. Πάντως ο διεθνής παίκτης ήταν από τους καλύτερους της εθνική μας ακόμα και όταν στο Β` μέρος οι Ισπανοί αύξησαν την πίεσή τους προς τα ελληνικά καρέ.

Μετά τέλος του παιχνιδιού ο Οτο Ρεχάγκελ αν και πανευτυχής για το αποτέλεσμα κάλεσε τους διεθνείς μας να προσγειωθούν ενόψει του αγώνα με την Ουκρανία. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του σκόρερ ο οποίος τόνισε «ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένοι οι βαθμοί που κερδίσαμε στη Σαραγόσα».

Ισπανία: Κασίγιας, Μίτσελ Σαλγκάδο, Ραούλ Μπράβο, Μαρτσένα (76ο Σέρχιο Γκονζάλες), Πουγιόλ, Ελγκέρα, Ραούλ, Βαλερόν, Μοριέντες, Βιθέντε (60ό, Ντε Πέδρο) Ετσεβερία (60ό Χοακίν)

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Δέλλας, Καψής, Ζαγοράκης, Βρύζας, Χαριστέας (34ο Λάκης), Τσάρτας (36ο Καραγκούνης), Γιαννακόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ