Τρίτη 10 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 85
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1
Τα... ξαναλένε στα Λιόσια

Και εκεί που όλοι νόμιζαν ότι την Τετάρτη θα δουν τον πρώτο τελικό του φετινού πρωταθλήματος της Α1, τώρα θα ξαναπαρακολουθήσουν τον πρώτο ημιτελικό! Συγκεκριμένα «φωτιές» άναψε η χθεσινή απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δικαιώσει τον Ολυμπιακό στην ένσταση που είχε υποβάλει σχετικά με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ! Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών θεώρησε ότι ο Ολυμπιακός είχε απόλυτο δίκιο για την επίμαχη φάση των 13'' στον πρώτο αγώνα, όταν με σκορ 64-63 υπέρ της ΑΕΚ και μετά από ριμπάουντ του Γιαννουζάκου, οι διαιτητές αντί να αφήσουν τον Ολυμπιακό να κάνει μια επίθεση, δόθηκε επανάληψη ενός δευτερολέπτου. Ο αγώνας θα γίνει την Τετάρτη (το «Supersport» θα ορίσει την ώρα) με το σκορ, ως τώρα, να βρίσκεται στο 1-1. Από πλευράς Ολυμπιακού η απόφαση δε σχολιάστηκε, αλλά έγινε δεκτή με... άκρατη ικανοποίηση. Στην αντίπερα όχθη στην ΑΕΚ μετά τα πανηγύρια και τον ενθουσιασμό για την πρόκριση ήρθε η ανώμαλη προσγείωση. Μετά το αρχικό σοκ πάντως στην Ενωση μελετούν τα σενάρια της επόμενης μέρας. Ετσι σε περίπτωση που χάσουν από τον Ολυμπιακό και αποκλειστούν από τον τελικό, είναι αποφασισμένοι να καταθέσουν αγωγή για κακοδικία από το ΑΣΕΑΔ.

Κατά τα άλλα στα του Σαββάτου οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν του Ολυμπιακού με 84-64 σκορπίζοντας την αισιοδοξία (αρχικά τουλάχιστον) για την πρόκριση στον τελικό. Με ισχυρό... χαρτί την πολύ καλή άμυνα αλλά και την ταχύτητα στην επίθεση, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα επέβαλαν το ρυθμό τους απέναντι στους φιλοξενούμενους που απλά ακολουθούσαν στο σκορ. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Δήμος Ντικούδης (15π).

Στον άλλο ημιτελικό ο Παναθηναϊκός δείχνοντας την εμπειρία του έκαμψε έστω και δύσκολα την αντίσταση του αξιόμαχου για άλλη μια φορά Περιστεριού νικώντας με 78-71. Ο Μακ Ντόναλντ (16) για άλλη μια φορά (όπως και στο δεύτερο παιχνίδι) έδειξε το ταλέντο του, αφού ήταν το βασικό ατού των «πρασίνων» στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο και ενώ το σκορ ήταν στο «ρευστό» 49-52.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ