Β` ΕΘΝΙΚΗ
Πελοποννησιακό ντέρμπι
Κυριακή 26 Γενάρη 2003

Sportidea

Το πελοποννησιακό ντέρμπι μεταξύ Πανηλειακού και Καλαμάτας, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα
Με τις ...μάχες των θεωρητικά υποδεέστερων της κατηγορίας, συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Β` Εθνικής. Η 16η αγωνιστική (15.00) αναμένεται να κρύβει παγίδες για τα φαβορί των σημερινών αναμετρήσεων, με το πελοποννησιακό ντέρμπι να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πανηλειακός, που δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την κατάληψη μιας από τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α` Εθνική, ύστερα από αρκετά χρόνια, φιλοξενεί τη μαχητική Καλαμάτα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας και η διαφορά τους από τους πρωτοπόρους είναι σχετικά μικρή μπροστά στο δρόμο που έχει ακόμα το πρωτάθλημα. Οι εμφανίσεις τους έχουν πείσει αρκετούς πως είναι μία από τις «δυνάμεις» της κατηγορίας και θέλουν να το επιβεβαιώσουν απέναντι στους Καλαματιανούς. Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, μετά από μία σειρά με άσχημα αποτελέσματα, αναμένεται να διεκδικήσουν μόνον τους τρεις βαθμούς για να βρεθούν στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας, όπου και βρίσκονταν.

Σε ό,τι αφορά στο άλλο παιχνίδι που θα γίνει στην Πελοπόννησο, ο Πατραϊκός αντιμετωπίζει την Κασσάνδρα. Οι Πατρινοί, από την 18η θέση του πίνακα, σίγουρα δε βλέπουν με καλό μάτι τη συνέχεια, όμως, μία επικράτηση απέναντι στην ομάδα της Χαλκιδικής, θα είναι ό,τι καλύτερο από ψυχολογικής και βαθμολογικής πλευράς, ενόψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος. Σημαντικό είναι και το παιχνίδι, που θα γίνει στη Ριζούπολη. Ο Απόλλων Αθηνών υποδέχεται την Κέρκυρα και ελπίζει μόνο στη νίκη που θα τους βοηθήσει να αναρριχηθούν πιο ψηλά στον πίνακα. Οι συνεχείς ήττες στο πρωτάθλημα και, γενικά, η αστάθεια που παρουσιάζει η «Ελαφρά Ταξιαρχία» δεν μπορεί να πείσει ούτε τους πιο αισιόδοξους για τη νίκη σ' αυτόν τον αγώνα. Ομως, οι παίκτες του Αργυρούλη θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς, για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις που είναι τώρα και αν επαναλάβουν την αγωνιστική απόδοση που είχαν στο Περιστέρι, είναι πιθανό να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα. Από την άλλη, η ομάδα από το «νησί των Φαιάκων», που πέρσι δεν άφησε περιθώρια για αμφιβολίες στην πορεία της στη Γ` Εθνική, δείχνει αρκετά δυνατή και τυχερή για να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν την καλή τους πορεία και να μη χάσουν βαθμούς, σε μία περίοδο όπου καταδιώκουν τους πρωτοπόρους.

Στις Σέρρες, η τοπική ομάδα «κοντράρεται» με τον Εθνικό Αστέρα. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είναι στη μέση της βαθμολογίας, όμως μπορούν, όχι μόνο να κρατηθούν εκεί, αλλά και να ανέβουν πιο ψηλά. Τα πάντα, όμως, κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο και εκεί οι παίκτες του Κώστα Ιωσηφίδη αναμένεται να το δείξουν απέναντι στον Εθνικό Αστέρα, που μπορεί να κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αποκλείοντας την Καλαμαριά, που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία, όμως, η 8η θέση στον πίνακα δεν αντιπροσωπεύει την αγωνιστική της εμφάνιση. Τέλος, στην Καβάλα, η ουραγός ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι γηπεδούχοι δε φαίνονται ικανοί να αλλάξουν τη θέση τους στον πίνακα, σε αντίθεση με τους Βολιώτες που αναμένεται να τα καταφέρουν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δοκιμασίες... Ευρωπαίων (2002-11-13 00:00:00.0)
Ντέρμπι κορυφής στον Ταύρο (2002-11-03 00:00:00.0)
Στον Πύργο τα σπουδαία (2002-04-14 00:00:00.0)
Πολλά ανοιχτά μέτωπα (2002-03-24 00:00:00.0)
Μακεδονικό ντέρμπι (2001-12-22 00:00:00.0)
«Αδιάφορο ρετιρέ, ανήσυχο υπόγειο» (2001-05-19 00:00:00.0)