ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ξεσηκώνουμε, κινητοποιούμε, οργανώνουμε όλη τη νεολαία

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Παρασκευή 21 Μάρτη 2003

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ με αφορμή την έναρξη του πολέμου και τη μεγαλειώδη απάντηση λαού και νεολαίας.

Η ΚΝΕ χαιρετίζει τις χτεσινές μεγαλειώδεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις και ειδικά την τεράστια συμμετοχή της νεολαίας στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας. Χαιρετίζει τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις της νεολαίας και των λαών σε όλο τον κόσμο.

«Ο πόλεμος άρχισε - σημειώνει στην ανακοίνωση - και η Ελλάδα με επιλογή της κυβέρνησης και τη συνενοχή, πρώτα απ' όλα, της ΝΔ στηρίζει τους πρωτεργάτες του. Κάθε στιγμή νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την κραυγαλέα ελληνική εμπλοκή. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική της υποκρισία για δήθεν "μη συμμετοχή".

Η νεολαία της χώρας μας - συνεχίζει η ΚΝΕ - απέδειξε από την πρώτη στιγμή την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά της να σταθεί στην πρώτη γραμμή, στο πλάι της εργατικής τάξης και όλου του λαού, ενάντια στα δολοφονικά σχέδια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους, ενάντια στη στάση της συνένοχης ελληνικής κυβέρνησης.

Οι νέοι που συμμετείχαν στην αντιπολεμική απεργία, που έκλεισαν σχολεία, σχολές, πανεπιστήμια και διαδήλωναν ασταμάτητα επί ώρες στο κέντρο της Αθήνας και σ' όλη την Ελλάδα, απέδειξαν ότι δεν αποδέχονται, παρά τις πιέσεις, τον πόλεμο ως δεδομένο, απέδειξαν ότι δεν τους ξεγελά το παραμύθι της κυβέρνησης περί "μη συμμετοχής της στον πόλεμο". Μαζί με το λαό σήκωσαν το βαρύ φορτίο της πρώτης μέρας, έβγαλαν τη χώρα μας ασπροπρόσωπη».

Το μήνυμα που στέλνει η ΚΝΕ στην ελληνική νεολαία είναι ότι: «Μπορούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο μαζί με τους νέους και τους λαούς όλου του κόσμου.

Ολοι μαζί καταδικάζουμε τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, του στερούμε κάθε νομιμοποίηση.

Ο καθένας στη χώρα του παλεύει για να δυσκολέψει το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού μέχρι να το αχρηστέψουμε, μέχρι να σταματήσουμε τον πόλεμο.

Δε συνηθίζουμε, δεν εφησυχάζουμε, δεν κουραζόμαστε, δε σταματάμε. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Μέχρι να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή. Μέχρι να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο. Αποδυναμώνουμε έτσι την πολεμική τους μηχανή, της στερούμε ένα σημαντικό γρανάζι.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική του ιμπεριαλισμού, που χρειάζεται και δημιουργεί πολέμους, που μας στερεί το δικαίωμα στη γνώση, στη δουλιά, στη ζωή. Αγωνιζόμαστε ενάντια στους φορείς αυτής της πολιτικής, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον ευρωστρατό, την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ: Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) αντιπολεμική απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου.

Μαχητές της ειρήνης. Διατηρούμε και οξύνουμε την αντιπολεμική μας επαγρύπνηση, την αγωνιστική μας ετοιμότητα. Ξεσηκώνουμε- κινητοποιούμε-οργανώνουμε όλη τη νεολαία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών» (2024-06-19 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο Σύνταγμα (2003-04-03 00:00:00.0)
Διοργανώνουν αντιπολεμική συναυλία και συλλαλητήριο (2003-03-21 00:00:00.0)
Δυναμικά και μαζικά τα κόκκινα μπλοκ (2002-11-19 00:00:00.0)
Συναυλία - μήνυμα αντίστασης (1999-04-17 00:00:00.0)
Υπηρέτες της εγκληματικής πολιτικής (1999-04-16 00:00:00.0)