Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Δυναμικά και μαζικά τα κόκκινα μπλοκ

Το πάθος, η μαζικότητα, οι κόκκινες σημαίες, τα πανό, τα συνθήματα και ο παλμός των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που συγκροτούσαν τα πιο πολυπληθή μπλοκ ξεχώριζαν στην πορεία και καταχειροκροτήθηκαν πολλές φορές από τον κόσμο. Επικεφαλής των μπλοκ του Κόμματος ήταν πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής της την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα που πορεύτηκε μέχρι την πρεσβεία.

Με τη στρατευμένη νεολαία στην κεφαλή των μπλοκ της ΚΝΕ - της νεολαίας, που και φέτος απέδειξε πως ξέρει να διαδηλώνει και να περιφρουρεί τη διαδήλωσή της - ξεκίνησε η δυναμική, μαζική και μεγαλειώδης πορεία προς το άντρο του ιμπεριαλισμού, την Αμερικάνικη Πρεσβεία. «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουν δουλιά», ήταν το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι τους φαντάρους στην πορεία.

«Το Πολυτεχνείο ζει. Οχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ, στη συμμετοχή της χώρας μας. Κύπρος Ενιαία Ανεξάρτητη», ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν στο πανό της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και ακολουθούσαν της Οργάνωσης του Πολυτεχνείου, της ΤΟ Οργάνωσης Πανεπιστημίου Αθήνας, Φυσικομαθηματικής, Φιλοσοφικής, Γεωπονικής - Υγείας, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΑΣΟΕΕ, Παντείου της Σιβιτανιδείου, οι ΤΟ του Εργατικού, της Υγείας Πρόνοιας, των Ιδιωτικών Σχολών, του ΤΕΙ ΑΘήνας, της ΣΕΥΠ, του Πειραιά και της ΣΕΛΕΤΕ.


Ακολουθούσαν μπλοκ από τις αχτιδικές, συνοικιακές και νομαρχιακές οργανώσεις του Κόμματος και κυρίως εργατικές από τους χώρους της βιομηχανίας, των κατασκευών, των ΕΒΕ. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί» ήταν από τα συνθήματα που ακούστηκαν δεκάδες φορές, αλλά και «Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη» και δεκάδες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και τον αφανισμό των λαών. Δυναμικά και υψώνοντας τη φωνή τους ακόμα περισσότερο πέρασαν έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία φωνάζοντας συνεχώς «δολοφόνοι, δολοφόνοι, δολοφόνοι...» και «Δε σας θέλει ο λαός πάρτε τις βάσεις σας μπρος».





Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ