Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις

Με συγκεντρώσεις και πορείες στους δρόμους τίμησε και ο λαός της Θεσσαλίας την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στη Λάρισα, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησαν η Φωτεινή Κουμαντζέλη, μέλος της διοίκησης του ΕΚ Λάρισας, ο Δ. Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, ο Π. Ιωαννίδης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Απ. Γκέκας, εκπρόσωπος της Νομαρχίας Λάρισας, ο Π. Σάπκας, αντιδήμαρχος Λάρισας, ενώ το ψήφισμα διάβασε η μαθήτρια Μυρτώ Τσιαπλέ.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών. Μεταξύ των άλλων παραβρέθηκαν, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο Αντ. Σκυλλάκος και ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτές του ΚΚΕ κ.ά.

Μεγάλη ήταν και η συγκέντρωση που έγινε στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου. Μίλησε, επίσης, ο Μ. Δικαιάκος, εκ μέρους της επιτροπής «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων. Κατόπιν, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο Ηρώο, στην παραλία, όπου έγινε κατάθεση στεφανιών. Εκεί, παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες φορέων του νομού Μαγνησίας, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής του ΚΚΕ κ.ά.

Στην Καρδίτσα, η παλλαϊκή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χρ. Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, ενώ έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους φορέων. Ακολούθησε πορεία. Στο «Παυσίλυπον» έγινε μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αγωνιστική ήταν και η συμμετοχή και των Τρικαλινών στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου μίλησε ο Ν. Λάζος, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων του νομού. Ακολούθησε πορεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ