Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τις συλλήψεις στην Ιταλία και τη διαδήλωση στην Πράγα

Στη διάρκεια των εργασιών οι συμμετέχοντες στη Συνάντηση της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» για την προετοιμασία των πρωτοβουλιών ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, εξέδωσαν μηνύματα καταδίκης για τις συλλήψεις δεκάδων στελεχών κοινωνικών κινημάτων που έκανε η ιταλική κυβέρνηση, καθώς επίσης και συμπαράστασης για την αντιΝΑΤΟική διαδήλωση της Πράγας.

«Ενημερωθήκαμε από το "Ριζοσπάστη" και τον Τύπο, για τις αθρόες συλλήψεις στελεχών των κοινωνικών κινημάτων της Ιταλίας στις οποίες προέβη απρόκλητα, χωρίς καμία αφορμή, η κυβέρνηση της Ιταλίας με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο και με κατηγορίες προπαγάνδα για "Πολιτική συνωμοσία"», αναφέρεται στο μήνυμα που εστάλη προς την Κομμουνιστική Επανίδρυση στην Ιταλία. Και συνεχίζει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τα αυταρχικά και επικίνδυνα αυτά μέτρα. Απορρίπτουμε την εκστρατεία ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των αντιτρομοκρατικών νόμων, μηχανισμών και διατάξεων που τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, συνθλίβουν δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα στο όνομα της "καταπολέμησης της τρομοκρατίας"».

Με αφορμή την έναρξη της διαδήλωσης στην Πράγα, εστάλη μήνυμα προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας. «Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την υποστήριξή μας στην Αντι-ΝΑΤΟική σύνοδο και διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που διοργανώνει στην Πράγα το ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας στις 19 και 20 Νοέμβρη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σ' όλες τις δυνάμεις, κινήματα και λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη και παλεύουν για: Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ευρώπη. Να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα από τα Βαλκάνια. Οχι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για πόλεμο στο Ιράκ. Να αποτρέψουμε κάθε εμπλοκή των χωρών μας στο βρώμικο πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ