Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ για την Κύπρο

Κρίσιμες στιγμές αντιμετωπίζει η Κύπρος. Το υπαγορευμένο από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τις ηγετικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχέδιο του Κ. Ανάν επιδιώκει τη θεσμική πλέον αναγνώριση της διχοτόμησης και αποδοχής των τετελεσμένων της εισβολής και κατοχής.

Εντονες είναι οι ανησυχίες σε όλο τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και της Κύπρου. Ακόμα και σε κόμματα που συνηγορούν υπέρ του «σχεδίου Ανάν», υπάρχουν φωνές αντίθεσης και προβληματισμού και καλούν σε κινητοποίηση και δράση. Κάθε μέρα που περνά γίνεται πιο καθαρό, ότι η κατάθεση του σχεδίου από το ΓΓ του ΟΗΕ αποτελεί ένα τελεσίγραφο αποδοχής μιας «νέας κατάστασης πραγμάτων» και τετελεσμένων αποφάσεων, που φέρνουν τη σφραγίδα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Χτες, το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου πρότεινε «στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να πει στο ΓΓ του ΟΗΕ, ότι δέχεται να διαπραγματευτεί την πρότασή του για τη διευθέτηση του προβλήματος της Κύπρου», όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης, επιμένοντας ταυτόχρονα, πως δεν μπορεί να θεωρούνται δεσμευτικά τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.


ΣΕΛ.  8   -   13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ