Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ

Μεγαλύτερες και δυναμικότερες, με έντονη την παρουσία της νεολαίας, υπήρξαν οι συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν στην περιοχή, φέτος.

Στη Χαλκίδα η συγκέντρωση έγινε στα φανάρια της Νεάπολης και από κει ξεκίνησε πορεία. Οι διαδηλωτές, όταν έφτασαν στην παραλία, σε μια συμβολική κίνηση έκαψαν τη σημαία της ΕΕ. Η πορεία κατέληξε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου έγιναν ομιλίες.

Στη Λαμία δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας (μαθητές, σπουδαστές) και της ΚΝΕ. Μαζί τους οι ασπρομάλληδες της Εθνικής Αντίστασης και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό «παρών», στη συγκέντρωση και πορεία που έγινε στην πλ. Πάρκου.

Στην Αμφισσα έγινε μαχητική πορεία. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου όπου μίλησε ο Γ. Ιωσηφίδης, γραμματέας του ΕΚ και εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ μαθητής - εκπρόσωπος του 15μελούς του Λυκείου Αμφισσας αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού.

Στη Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, όπου λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας. Την Κυριακή προβλήθηκε ταινία για τα γεγονότα και ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον κ. Παπαναγιώτου, πρόεδρο του ΕΚ Λιβαδειάς, εκπρόσωπο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, τον Α. Πατσούλα από τη ΝΔΕ και την Τασία Κοντογιάννη από την Επιτροπή Ειρήνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ