Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Χαιρετίζει το μαζικό εορτασμό

Ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ

«Η ΚΝΕ χαιρετίζει τη σημερινή (σ.σ. προχτεσινή) Αντιιμπεριαλιστική Πορεία του Πολυτεχνείου, τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Για άλλη μια φορά, ο λαός και η νεολαία της Αθήνας πορεύτηκαν μαζικά και δυναμικά ως την Αμερικάνικη Πρεσβεία και διαδήλωσαν πως το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό. Διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, ενάντια στον επικείμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ και τη συμμετοχή της χώρας μας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που οξύνει τον αυταρχισμό και περιστέλλει λαϊκές ελευθερίες, για Παιδεία δημόσια και δωρεάν για όλους, με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η ΚΝΕ καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας:

Προηγήθηκε η αστυνομοκρατία της Αθήνας και το κλίμα τρομοκρατίας και πανικού που αναπαρήγαγε η πλειοψηφία των ΜΜΕ, προκειμένου να μειωθεί η συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό και κυρίως στην Πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Οταν, παρ' όλα αυτά, η πορεία αποδείχτηκε μαζική, οι γνωστοί προβοκάτορες, σε διατεταγμένη υπηρεσία δημιούργησαν -με την ανοχή της Αστυνομίας- μεμονωμένα επεισόδια μακριά από το Σώμα της πορείας, προκειμένου η Πορεία να μη φτάσει στην Πρεσβεία. Η καλοστημένη επιχείρησή τους απέτυχε οικτρά.

Τότε, παίχτηκε το τελευταίο χαρτί: τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσίασαν τα μικροεπεισόδια ως το μοναδικό γεγονός της βραδιάς αντί της Πορείας.

Ομως, όλο και λιγότεροι πιστεύουν το "παραμύθι" τους, γιατί όλο και περισσότεροι κατεβαίνουν στο δρόμο και βλέπουν την αλήθεια με τα μάτια τους. Οχι μόνο τη βλέπουν αλλά τη διαμορφώνουν με τη στάση τους. Με νέα ορμή και πείρα, κόντρα σε αυτές τις μεθοδεύσεις ο λαός και η νεολαία συνεχίζουν και εντείνουν τους αγώνες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ