Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ»

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ... «Σε μια ιστορία "χαμένων ευκαιριών", όπως το κυπριακό πρόβλημα, η αποδοχή του σχεδίου Ανάν ως βάση διαπραγματεύσεων είναι η μόνη διαφαινόμενη διέξοδος από τη σημερινή εν την πράξει διχοτόμηση, αλλά και μια οδός που θα διευκολύνει και την ευρωπαϊκή τροχιά της Τουρκίας, μια τροχιά στην οποία επιμένουν οι ΗΠΑ...» (Από το άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Κυριακής).

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: «Γι' αυτό η επισημοποίηση της διχοτόμησης με αντάλλαγμα εδαφικές υποχωρήσεις από τους Τούρκους και ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, αν το επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι, προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική λύση. Θα πρόκειται για την οριστική λύση του προβλήματος, που βεβαίως θα επισημοποιεί την αναγνώριση της ήττας μας και της απώλειας τμήματος της Κύπρου το 1974» (Μιχ. Μορώνης -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ «ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ»: «Οσο καθυστερεί η λύση θα είναι χειρότερη. Κάθε χρόνος θα είναι εις βάρος μας. Εξάλλου είναι εμφανές ότι οι Τούρκοι είναι δυσαρεστημένοι.(!) Και εγώ λέω ότι οι όροι θα έπρεπε να είναι καλύτεροι, αλλά είπαμε ότι την απόφαση θα τη λάβουν οι Κύπριοι» (Γ. Ράλλης - ΝΕΑ).

ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΕΤΑΙ; «Η επίλυση του Κυπριακού θα σημάνει μια ταχεία, πιστεύω, επίλυση των διμερών κατά καιρούς προβλημάτων που προκύπτουν και σαφώς πιστεύω στην επίλυση, την πολύ γρήγορη ή πάντως ταχεία επίλυση, του θέματος της υφαλοκρηπίδας» (Γ. Παπανδρέου - ΝΕΑ).

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ; «Την ανίχνευση των θέσεων και προθέσεων του νέου ισχυρού άνδρα της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση στη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας, καθώς οι αντιφατικές δηλώσεις του για το Κυπριακό δημιουργούν προβληματισμό ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων των επόμενων ημερών» (Νίκος Μελέτης -ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ