Τρίτη 19 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΥΠΡΟΣ - ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Τι χρειάζεται για να ξυπνήσουμε;

Ωστε αποκεφαλίστηκε ο Γ. Κύρτσος. Το νέο δημοσιεύτηκε σαν πληροφορία στις εφημερίδες με κάθε λεπτομέρεια. Το ΔΣ του Ιδρύματος Βουδούρη συνήλθε εκτάκτως και απολύσανε τον κ. Κύρτσο με 9 ψήφους υπέρ, 2 κατά. Αλλοι 8 ήταν απόντες. Η αιτία που τον πάψανε ήταν ότι μαζί μ' όλους τους Ελληνες με φιλότιμο διαφώνησε με το τελεσίγραφο «Αμάν» που το λέει ο Αποστόλης.

Ελα όμως που με την πρόταση Αναν είναι ενθουσιασμένη η κυβέρνηση. Κι έτσι ο κ. Καραμανλής σπεύδει ν' αποδείξει στον Μπους ότι είναι κι αυτός καλό παιδί και ότι αν φαγωθεί ο Σημίτης, μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια. Παύει λοιπόν τον κ. Κύρτσο που του έκανε μια μουντζούρα στην καλή διαγωγή. Ο κ. Κύρτσος κατηγορεί τον κ. Καραμανλή ότι βρίσκεται πίσω από το ΔΣ και διέταξε την απόλυσή του.

Ολα αυτά ακούγονται σαν ένα εργατικό γεγονός. Κάποιο αφεντικό έδιωξε κάποιον υπάλληλο και ο υπάλληλος θύμωσε.

Αυτό το γεγονός το ξέρουμε όλοι. Οπως ξέρουμε και τα παρακάτω που θα γράψω. «Τότε γιατί τα γράφεις;» ρωτά ο Αποστόλης, που σκυμμένος πάνω από το κεφάλι μου, διαβάζει, κρίνει και σχολιάζει και την τελευταία μου λέξη. Στην αρχή θύμωνα. Τώρα συνήθισα. Γιατί φιλαράκο μου, που φυτρώνεις εκεί που δε σε σπέρνουν, δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται ακόμα, για να καταλάβει και ο πιο καθυστερημένος πνευματικά, ο πιο αφελής, ο πιο αγράμματος, ότι η συνέχιση του δικομματισμού ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, είναι προσβολή στην ανθρώπινη νοημοσύνη. Και τώρα με την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η Αμερική, και με το Κυπριακό, δεν ιδρώνει τ' αυτί τους, και δέχονται κάθε εξευτελισμό.

Τα κόμματα αυτά δεν έχουν ούτε θεωρία ούτε πίστη. Εξυπηρετούν αφεντικά για να κρατήσουν τη θέση τους. Η παύση του κ. Κύρτσου από τον κ. Καραμανλή, είναι ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα της στενής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, για τη διατήρηση του συστήματος, που τους επιτρέπει να μοιράζονται την εξουσία με τα οφέλη της.

Τα στελέχη κρατάνε τη «γραμμή» με την απειλή της παύσης. Να βρεθούν από δήμαρχοι κλητήρες. Αλλά είναι τραγική φάρσα όταν ένας άνθρωπος χωρίς συμφέροντα, απογοητεύεται με το ένα κόμμα και πηγαίνει για καλύτερα στο άλλο. Αυτό είναι που δεν μπορώ να καταλάβω και γι' αυτό τα γράφω Αποστόλη.

Είναι περισσότερο μια ερώτηση. «Τι χρειάζεται για να ξυπνήσουμε πριν είναι πολύ αργά;».

Αντε γεια.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ