Αύριο στη Λάρισα η αγροτική Αντισύνοδος

Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξόδου, ένα μήνα πριν τη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στην Κέρκυρα

Σάββατο 5 Απρίλη 2003

Αύριο πραγματοποιείται στη Λάρισα στις 11 το πρωί στην αίθουσα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, η αγροτική αντισύνοδος που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Εκεί, το συνεπές αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξόδου στα τραγικά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η πλήρης αποδοχή της από την ελληνική κυβέρνηση για τους μικρομεσαίους αγρότες. Σημειώνεται, ότι η Αντισύνοδος διεξάγεται ένα περίπου μήνα πριν την πραγματοποίηση της Συνόδου υπουργών Γεωργίας, η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα στις 12 και 13 του Μάη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συζητηθούν οι νέες καταστροφικές ευρωπροτάσεις σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών. Στην αυριανή αντισύνοδο καλούνται να παραβρεθούν και να καταθέσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους για το παρόν και το μέλλον της αγροτιάς στη χώρα μας και την Ευρώπη, όχι μόνο οι αγροτοσυνδικαλιστές που θά 'ρθουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι μαζικών φορέων κι οργανώσεων των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της Αντισυνόδου θα υπάρξουν συγκεκριμένες εισηγήσεις στα θέματα που αφορούν στις επιπτώσεις της ενδιάμεσης αναθεώρησης της ΚΑΠ και της συμφωνίας του ΠΟΕ, καθώς και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η ελληνική γεωργία, κτηνοτροφία κι αλιεία. Φυσικά, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην κατάσταση που επικρατεί στο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα και στις προοπτικές που έχει ανοίξει η αγωνιστική παρουσία και δράση της ΠΑΣΥ, ενώ ξεχωριστές εισηγήσεις θα αναπτύξουν τα θέματα σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση στο αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα και στην Αγροτική Τράπεζα. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συγκεκριμένες προτάσεις που θα καταθέσει η ΠΑΣΥ για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί η σημερινή κατάσταση, ώστε να διασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Σημαντικό μέρος της Αντισυνόδου θα καταλάβει η πρόταση της ΠΑΣΥ για την ανάδειξη του παραγωγικού συνεταιρισμού σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, καθώς και οι προτάσεις της για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών - υπηρεσίες δημόσιας υγείας, παιδείας, πρόνοιας, πολιτιστική αναβάθμιση κ.ά. - των κατοίκων της υπαίθρου.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η παρουσία στην Αντισύνοδο εκπροσώπων του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, σε μια πρώτη οργανωμένη προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων και αγωνιστικής πείρας ανάμεσα σε εκπροσώπους αγωνιζόμενων αγροτών από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Οι διοργανωτές της Αντισυνόδου επισημαίνουν ότι αυτές οι συμμετοχές θα συμβάλλουν στη συνεργασία και στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Στοιχείο, το οποίο θεωρείται αναγκαίο για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που προκαλούν στους μικρομεσαίους αγρότες της Ευρώπης η ΚΑΠ και οι συμφωνίες στα πλαίσια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ραντεβού στις 5 του Φλεβάρη (2011-02-01 00:00:00.0)
Αγώνες επιβίωσης και προοπτικής! (2011-01-30 00:00:00.0)
Αισιόδοξο ξεκίνημα των νέων αγώνων (2008-10-16 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των αγώνων από βδομάδα (2007-02-13 00:00:00.0)
Η ΠΑΣΥ εξορμά! (2003-10-21 00:00:00.0)
Υπάρχει διέξοδος! (2003-04-06 00:00:00.0)