ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Επιλέγουν τον αγώνα και όχι το σπίτι...
Παρασκευή 4 Ιούλη 2003

Το δρόμο του αγώνα επιλέγουν οι απολυμένοι από τις δημοτικές επιχειρήσεις στα Ανω Λιόσια, αλλά και εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται απλήρωτοι και κυριολεκτικά «στον αέρα», με το που τελειώνουν οι χρηματοδοτήσεις σε μια σειρά προγραμμάτων «απασχολησιμότητας». Οι 675 απολυμένοι των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Ανω Λιοσίων απορρίπτουν την «πρόταση» του δημάρχου Νίκου Παπαδήμα, να πάνε σπίτι τους και να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, ο οποίος, αφού τους πέταξε στο δρόμο μην ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους, τώρα τους υπόσχεται επαναπροσλήψεις στο μέλλον, κρατώντας τους με αυτόν τον τρόπο ακόμα μια φορά σε προεκλογική ομηρία.

Στο πλευρό τους, συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, παρόλο που ο δήμαρχος επανέλαβε τις απειλές του για δικαστικά μέτρα, και με νέα 24ωρη απεργία στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των απολυμένων. Σήμερα όλοι θα καταλάβουν και πάλι το Δημαρχείο της πόλης, ενώ στις 5 μ.μ. θα συζητήσουν με τους δικηγόρους του σωματείου τη νομική πλευρά του προβλήματος. Στις 6 θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών, που καλύπτει τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συντονίζοντας τον αγώνα τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ο εκλεκτός δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, στις χτεσινές του ανακοινώσεις, έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως τις προσπάθειές του για λύση επηρέασε η κρίση στο κυβερνών κόμμα! Υποσχέθηκε, μάλιστα, σα να τους κάνει χάρη, πως θα αποζημιωθούν την επόμενη βδομάδα.

Οι σταδιακές επαναπροσλήψεις, που υποσχέθηκε, δήλωσε πως θα γίνουν με προτεραιότητα τα «κοινωνικά κριτήρια» και προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι του και τα σωματεία, από τα οποία ζήτησε λίστα με προτεινόμενους! «Απαιτούμε να επαναπροσληφθούν όλοι, τι σημαίνει κοινωνικά κριτήρια, το δικαίωμα στην εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Θα αγωνιστούμε μέχρι την τελική δικαίωση, με την κλιμάκωση και τη μαζικοποίηση του αγώνα μας θα συνεχίσουμε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν», δήλωσε ο Γιάννης Παπαπαναής, πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο. «Ο δήμαρχος θέλει να αποφύγει τις ευθύνες και να ανακόψει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων», σημείωσε.

Είναι γνωστό πως στο Δήμο Ανω Λιοσίων λειτουργεί ένας άθλιος ρουσφετολογικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ που εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους μέσω των συμβάσεων με ημερομηνία λήξης. Αυτό κάνει και τώρα η διοίκηση, υποσχόμενη επαναπροσλήψεις, κρατώντας «δεμένους» σε προεκλογική ομηρία τους απολυμένους.

«Δε θα πάμε στο σπίτι μας, όπως θέλει ο δήμαρχος, θα μείνουμε να το παλέψουμε και θα νικήσουμε», τόνισε στο «Ρ» ο Γιώργος Καψής, γραμματέας της ΚΟΒ του ΚΚΕ των εργατών του Δήμου Ανω Λιοσίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδρούν στις απολύσεις (2011-01-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για την απομάκρυνση της χωματερής (2004-12-16 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ τους θέλει όμηρους ενόψει εκλογών (2003-12-24 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για την τρίωρη στάση εργασίας (2003-07-08 00:00:00.0)
Χόρτασαν υποσχέσεις οι εργαζόμενοι του δήμου (2000-12-30 00:00:00.0)
Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ (1997-03-28 00:00:00.0)