Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Προετοιμάζονται για την τρίωρη στάση εργασίας

Με τρίωρη στάση εργασίας και πορεία στις 15 Ιούλη απαντούν συνολικά οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το δημόσιο στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις όσων ΟΤΑ υλοποιούν την πολιτική της, πλήττοντας εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα. Η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε μέσα από σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Συνδικαλιστών στους ΟΤΑ και στο Δημόσιο.

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν την επόμενη Τρίτη στις 11 ώρα στην πλατεία Ομόνοιας και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών, απαιτώντας: Καμία απόλυση εργαζόμενου στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, μονιμοποίηση των εκτάκτων, απόσυρση του νομοσχεδίου για τη μερική απασχόληση στο δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς και του νομοσχεδίου που με απαράδεκτους τρόπους επιχειρεί την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ζητούν επίσης ένταξη όλων όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές και δύσκολες συνθήκες στα βαρέα και ανθυγιεινά, συνταξιοδότηση στα 55 για τους άνδρες και στα 50 για τις γυναίκες.

Εν τω μεταξύ πληρώθηκαν τελικά οι εργαζόμενοι στο δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις Ανω Λιοσίων, μετά από τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα αδείας τους, αλλά και την ανάκληση των 675 απολύσεων στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι απολυμένοι βρίσκονται από την 1η Ιούλη στην ανεργία, αφού η διοίκηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους, αλλά τους κρατάει σε προεκλογική ομηρία, τάζοντάς τους σταδιακές επαναπροσλήψεις στο μέλλον. Την ίδια ώρα ο δήμος ήδη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα από τις ελλείψεις που υπάρχουν.

«Επιμένουμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις. Στο δήμο ήδη δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα. Θα πρέπει να ανοίξει ο οργανισμός του δήμου και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να σταματήσει η πολιτική που εκμεταλλεύεται και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους», δήλωσε στο «Ρ» ο Γ. Παπαπαναής, πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο Ανω Λιοσίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ