Τρικυμία εν κρανίω
Κυριακή 31 Αυγούστου 2003

Επιστρέφοντας από το ταξίδι τα βρήκα όλα στη θέση τους. Αυτό μου θύμισε το παιχνίδι που παίζαμε όταν ήμασταν παιδιά στρατιωτάκια ακούνητα αμίλητα στον τοίχο κολλημένα. Κι ενώ ήθελα να σας μεταφέρω όσα είδα στο ταξίδι μου στην εγγύς Ανατολή, κυκλώθηκα απότομα από απρέπειες που σχημάτιζαν τρικυμία εν κρανίω, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των τεχνικών της εξουσίας να τις παρουσιάσουν ως σοβαρές. Διάλεξα, λοιπόν, να σχολιάσω φράσεις που με εντυπωσίασαν, αρχίζοντας από την ...πριγκίπισσα Ειρήνη.

Πρώτο σχόλιο

Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη από τη βασιλική οικογένεια που αγνοούσα ότι έχουμε πριγκίπισσα, η οποία όπως δήλωσε στον Αθανάσιο Λάλα (που ασκεί με επιτυχία μέσω συνεντεύξεων την ανακύκλωση σκουπιδιών) γύριζε όλα αυτά τα χρόνια στις Ινδίες με τη μητέρα της μητέρα όλων των κοκών Φρειδερίκη. Είπε λοιπόν η Ειρήνη: Ο πατέρας μου και βασιλεύς Παύλος βοηθούσε και κομμουνιστές γιατί αγαπούσε τους ανθρώπους. Το γεγονός ότι ο βασιλεύς ένιωθε πως οι κομμουνιστές είναι άνθρωποι το θεωρώ σπουδαίο. Και τώρα καταλαβαίνω τη συμπεριφορά του απέναντί τους. Μεταχειριζόταν τους ανθρώπους σαν ζώα με τις εξορίες και τους βασανισμούς, πιστεύοντας στη μεταμόρφωσή τους σε άνθρωπο που ύστερα αγκάλιαζε με αγάπη.

Δεύτερο σχόλιο

Αυτό ξεπηδά από την απολογία του Τσελέντη και θα μπορούσαμε να του δώσουμε το όνομα: Ο Τσελεμεντές του Τσελέντη. Ανάμεσα στα πολλά ζαρζαβατικά που κατέθεσε, τονίζοντας συχνά τα καλά της άμεσης δημοκρατίας της οργάνωσης, (τόσο άμεσης που μόνο ο Γιωτόπουλος πάντα κατά Τσελέντη έδινε τη γραμμή) έφτασε στο επίμαχο σημείο της διαφωνίας του με την «17Ν». Είχε πει λοιπόν στους συντρόφους του να μειώσουν τη συχνότητα των χτυπημάτων κάθε τόσο γιατί μοιάζουν με το ΚΚΕ που κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους απλά και μόνο για να τον κρατάει σε εγρήγορση. Το γεγονός ότι ο Τσελέντης δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά που έχει ο νεκροθάφτης που γεμίζει το φέρετρο από έναν κομμουνιστή που διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας το θεωρώ θαυμάσιο (γέλια). Η περίπτωσή του χρήζει ιατρικής βοήθειας από την ευγενή τάξη των οφθαλμιάτρων για καλύτερη όραση, καθώς και παρακολούθησης από όσους ασχολούνται με τη μεταφυσική το περίφημο τρίτο μάτι και την τέταρτη διάσταση. Απηυδισμένος από την πριγκίπισσα και από τον τσελεμεντέ του Τσελέντη άνοιξα ο δυστυχής το ραδιόφωνο ν' ακούσω κάτι να ξεσκάσω και να ξεχαστώ.

Τρίτο σχόλιο

Νέα φάρσα, όμως, καραδοκούσε στα ερτζιανά. Σε ξένο αχυρώνα τσακώνονταν ιεράρχες όπως σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Πατριαρχείο εναντίον Χριστόδουλου με ένα και μοναδικό λόγο: ποιος θα εξουσιάζει το έρημο της πατρίδος οικόπεδο. Ξαφνικά ο αγών διεκόπη για την απαραίτητη διαφήμιση από την οποία εκπορεύτηκε το γνωστόν άσμα; Από την Κική ή την Κοκό ποια να διαλέξω και ήρθε και έδεσε το γλυκό. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας των αγίων πατέρων ημών με ενδιαφέρει γιατί ως φίλαθλος ήδη πληρώνω την ομάδα Χριστόδουλου. Εχει γούστο τώρα να αρχίσω να πληρώνω και την ομάδα που κατεβαίνει δυναμικά από το Φανάρι. Ελεος.

ΥΓ: Παρ' όλα αυτά το καλοκαίρι κατόρθωσε και γέμισε τα φεγγάρια του. Φίλοι και σύντροφοι σε πείσμα των καιρών συνεχίζουμε.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να καταδικαστούν οι προκλήσεις του Ανθιμου» (2008-02-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2003-04-19 00:00:00.0)
Ο ΜΕGΑλειότατος Κοκός και τα μαρκούτσια της «αυλής» (2002-12-11 00:00:00.0)
Της «αγίας»... Φρειδερίκης δεόμεθα! (2000-08-17 00:00:00.0)
Τα τηλεοπτικά (2000-07-01 00:00:00.0)
Η προίκα μέσα από τις σελίδες της "ΑΥΓΗΣ" (1998-05-31 00:00:00.0)