Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΜΕGΑλειότατος Κοκός και τα μαρκούτσια της «αυλής»

Μέχρι τώρα στα δελτία «ειδήσεων» είχαμε διάφορες ζώνες. Π.χ., είχαμε «ζώνη - ρεπορτάζ» για σκύλους και λοιπά τετράποδα ζώα ή είχαμε «ζώνη - ρεπορτάζ» για το ποιο δίποδο τραγουδάει στο τάδε σκυλάδικο κ.ο.κ. Εσχάτως, όμως, προέκυψε νέα «ζώνη». Η ζώνη του «βασιλικού ρεπορτάζ»!...

Επρεπε να δείτε, προχτές, για παράδειγμα, το «ρεπορτάζ» του MEGA για τον υιό του Κοκού, τον «διάδοχο» Νικόλαο και «τι ωραία που χορεύει ζεϊμπέκικο το παιδί!» (σ.σ: λίγη ώρα αργότερα ο κ.Χατζηνικολάου αναρωτιόταν σε τηλεοπτικό πάνελ, γιατί όλοι ασχολούνται με τον Κοκό, αλλά ουδείς εκ των καλεσμένων του τον ρώτησε ποιο έλλειμμα ενημέρωσης κάλυψε το «ρεπορτάζ» για τον γιο του Κοκού, που αναφερόταν στις ερωτικές του περιπτύξεις, «ρεπορτάζ» το οποίο ο ίδιος ο κ.Χατζηνικολάου παρουσίασε στις «ειδήσεις» του καναλιού)... Οσο για, χτες, το MEGA (και ο κ.Χατζηνικολάου, φυσικά) φρόντισε να έχει στη ζώνη του «βασιλικού ρεπορτάζ» τον Κοκό τον ίδιο...

Επρεπε να δείτε, επίσης, το περασμένο Σάββατο το κανάλι του Βαρδινογιάννη, το «Σταρ», για να αντιληφθείτε πώς επιχειρείται να ξαναγραφτεί η ιστορία. Εκεί, δε, ο Λιάγκας έδωσε «ρέστα». Μαζί με τα υπόλοιπα γυμνοσαλιαγκάκια έδειχναν επί 10 λεπτά εικόνες και φωτογραφίες αρχείου από τη «δυναμική» βασίλισσα Φρειδερίκη, όπως την αποκαλούσαν.

***

Σαράντα χρόνια μετά το προσωνύμιο «Φρίκη», με το οποίο ο ελληνικός λαός προσφωνούσε τη Φρειδερίκη, έρχονται τα κανάλια του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Λαμπράκη και πουλούν στο πόπολο γλοιώδη ρεπορτάζ φιλομοναρχικής προπαγάνδας.

Επρεπε να τους ακούσετε να μιλούν για την «ηγετική» στόφα του βασιλέα Παύλου και να προβάλλουν τη «φινέτσα» της δουκίσσης του Αμβούργου που «έμεινε γνωστή για τη δυναμικότητά της»! Ετσι έλεγαν στα μαρκούτσια τους.

Και για ποια τα έλεγαν αυτά; Μα για τη Φρειδερίκη! Για τον ορισμό της ανωμαλίας, που αν έμεινε για κάτι γνωστή σε αυτή τη χώρα είναι ότι υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας του Χίτλερ στα νιάτα της. Αν για κάτι έμεινε γνωστή σε αυτή τη χώρα είναι ότι στα γεράματά της υπήρξε ο ορισμός της πολιτικής ίντριγκας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής, των ιταμών παρεμβάσεων στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

***

Αυτή ήταν η Φρειδερίκη, αυτός ήταν ο βασιλεύς Παύλος, αυτός ήταν και ο Κοκός, ο άνθρωπος που όρκισε τη χούντα, ο άνθρωπος που προκάλεσε τα Ιουλιανά, ο άνθρωπος που περιφέρεται τρεις δεκαετίες ανά τας Ευρώπας, τρώει και πίνει, και τα λεφτά που βούτηξε αυτός και το σόι του από τον ελληνικό λαό ακόμα να τελειώσουν. Αλλά τώρα θα έρθει να κάνει «αγαθοεργίες» ο Κοκός με τον κανακάρη του τον ζεϊμπεκόβιο. Και του ανοίγουν την πόρτα η κυβέρνηση και το φιλομοναρχικό σκυλολόι. Από Καρατζαφέρη μέχρι Ρηγίλλης και από τα μαρκούτσια του Βαρδινογιάννη μέχρι τα μαρκούτσια του Κυριακού και του Λαμπράκη.


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ