Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την εφημερίδα μας, την εφημερίδα του λαού

«Ετσι ήταν και έτσι θα μείνει η εφημερίδα μας, καθαρά και ανοιχτά ως κομματική εφημερίδα, ως όργανο της ΚΕ του Κόμματος, με σημαία της τον επιστημονικό σοσιαλισμό, την ιδεολογία της εργατικής τάξης. Ηταν, είναι και θα είναι η έπαλξη της επαναστατικής σκέψης και δράσης, η έπαλξη του αγώνα του λαού για τα συμφέροντά του».

Χρειάζεται άραγε να πούμε για ποια εφημερίδα πρόκειται; Ποια εφημερίδα 80 χρόνια και παραπάνω παρέμεινε ακλόνητα πιστή στο λαό και τα συμφέροντά του; Ποια εφημερίδα σε καιρούς που όλα τα «έσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά» παρέμεινε πιστή στα «ιερά και όσια» της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων; Η απάντηση είναι αυτονόητη: Ο «Ριζοσπάστης», όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Σ' αυτή την εφημερίδα αναφέρεται το μικρό απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στην εκδήλωση - παρουσίαση του λευκώματος που περιλαμβάνει τα φύλλα της εφημερίδας μας της περιόδου 1941-1945, της Κατοχής και των Δεκεμβριανών, από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Ομιλία που συμπυκνωμένα παρουσιάζει την ιστορική πορεία της εφημερίδας μας, το σπουδαίο ρόλο που έπαιξε στα χρόνια της εποποιίας της Εθνικής Αντίστασης, το σπουδαίο ρόλο που παίζει σήμερα, αποτελώντας «αναντικατάστατο όπλο» για κάθε σύγχρονο αγωνιστή. Η ομιλία τυπώθηκε και κυκλοφορεί σε ένα καλαίσθητο δίφυλλο που μας προκαλεί να το μελετήσουμε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ