Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να επιταχύνουμε με προσήλωση στους στόχους

Με την κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου κατά 22,54% έκλεισε η πρώτη βδομάδα της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ (Δεκέμβρης - Γενάρης), σηματοδοτώντας μια μικρή επιτάχυνση των ρυθμών δουλιάς των Κομματικών Οργανώσεων, που ωστόσο απαιτείται να ενταθεί στο έπακρο τις αμέσως επόμενες μέρες, ώστε ο πρώτος μήνας αυτής της μεγάλης μάχης που είναι καθοριστικός για την τελική έκβασή της, να κλείσει με την πλήρη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από κάθε οργάνωση, κάθε μέλος και φίλο του Κόμματος.

Προκύπτει από τα συμπεράσματα της πρώτης βδομάδας η απαίτηση για άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να αντιμετωπιστούν κενά και ελλείψεις που παρατηρήθηκαν αυτές τις πρώτες μέρες και που άπτονται της πολιτικής, ιδεολογικής και οργανωτικής προετοιμασίας. Η απαίτηση, ταυτόχρονα, για ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υλοποίηση του σχεδιασμού, θαρρετό πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Είναι πασιφανές πως μόνο έτσι θα σταθεί δυνατό να υπερνικηθούν οι υπαρκτές δυσκολίες και να λήξει νικηφόρα αυτή η μάχη. Κάτι που άλλωστε αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη συνέχιση και ενίσχυση της δράσης και παρέμβασης του Κόμματος στα μεγάλα και σύνθετα μέτωπα πάλης που ανοίγονται μπροστά του. Η κάλυψη και υπερκάλυψη των πλάνων δεν είναι ένας απλά οικονομικός στόχος, είναι όρος για να μπορέσει το Κόμμα μας να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες του αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων όλων εκείνων στους οποίους προστρέχει για ενίσχυση, της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Η αναγκαιότητα της επίτευξης των στόχων προβάλλει ακόμα πιο επιτακτική από το γεγονός ότι οξύνεται και η επίθεση, η πολεμική σε βάρος του Κόμματος.

Με μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας, κατανοώντας την αναγκαιότητα της επίτευξης των στόχων αλλά και τη μάχη αυτή ως μια ακόμα ευκαιρία για σύσφιγξη και ενίσχυση των δεσμών μας με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, ευκαιρία που δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε να χαθεί. Με την αισιοδοξία ότι θα βρούμε ανταπόκριση στο κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, θέτουμε φιλόδοξους στόχους, σκύβουμε στην πλούσια συλλογική και ατομική εμπειρία και επιταχύνουμε ρυθμούς, αξιοποιώντας κάθε στιγμή.


Εως τη Δευτέρα 9/12, ποσοστά άνω του 25% είχαν οι Οργανώσεις: Ανατολικής Πελοποννήσου με 40,19%, Αττικής με 30%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 29,45%, Δυτικής Πελοποννήσου με 25,21%, Πειραιά με 25%. Ακολουθούν κατά σειρά η Θεσσαλία, το Αιγαίο, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κεντρική Μακεδονία, η Ανατολική Στερεά - Εύβοια, η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Κρήτη και η Δυτική Μακεδονία.

Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 51,11% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» και του «902» το 30% και το 11,93% αντίστοιχα.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ