Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
«Μπορούμε να τα βάλουμε με τον ιμπεριαλισμό»

Από τη χτεσινή εκδήλωση στον Πειραιά
Από τη χτεσινή εκδήλωση στον Πειραιά
Από τον Πειραιά ξεκίνησαν χτες τα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη τη χώρα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην Κοπεγχάγη, ενάντια στον πόλεμο στο Ιράκ, για την καταγγελία του αντιλαϊκού προϋπολογισμού, για Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, αδέσμευτη χωρίς ξένα στρατεύματα και βάσεις.

«Δεν είμαστε μόνοι μας. Οι λαοί σηκώνουν το κεφάλι. Μπορούμε να τα βάλουμε με τον ιμπεριαλισμό. Αλλη λύση δεν έχουμε: Μέχρι να πέσει το τέρας θα είμαστε εδώ». Τα παραπάνω τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, επικεφαλής της Κίνησης «Πειραιάς - Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης. Ο Κώστας Τσουκαλάς, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, είπε ότι η νεολαία αντιπαλεύει την πολιτική που τη θέλει κρέας για τα κανόνια του ιμπεριαλισμού. Ηχηρό μήνυμα σε όσους απεργάζονται εν κρυπτώ λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ακεραιότητα, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ Χρήστος Σταυρόπουλος, προσθέτοντας ότι ο μόνος δρόμος είναι η ενημέρωση, η κινητοποίηση και η αντίσταση του λαού.

Κεντρικός ομιλητής εκ μέρους της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ήταν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης. «Κλιμακώνεται η επίθεση της Νέας Τάξης, προετοιμάζεται ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ διευρύνεται. Για την Κύπρο δρομολογούνται σχέδια που νομιμοποιούν τη διχοτόμηση. Οι 15 επεξεργάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα. Τους στόχους αυτούς εξυπηρετεί και ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος», υπογράμμισε. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει λύση για το λαό. Η συσπείρωση και η πάλη».

Το ραντεβού των συγκεντρωμένων ανανεώθηκε για τις 24 Γενάρη στο Ναύπλιο, όπου θα γίνει η διαδήλωση για τη Σύνοδο των Υπουργών Εργασίας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ