Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πλευρό των εργαζομένων

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στα γραφεία του ΟΤΕ

Περιοδεία στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε χτες το πρωί ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, και μίλησε σε συγκεντρώσεις εργαζομένων του Οργανισμού.

Στις συγκεντρώσεις με τους τεχνικούς και τους εργαζόμενους στο «Χρυσό Οδηγό» ο βουλευτής του ΚΚΕ στάθηκε ιδιαίτερα στα θέματα των εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του προϋπολογισμού.

Τόνισε τα προβλήματα που δημιουργεί στους εργαζόμενους η μεθοδευμένη από κυβέρνηση - κεφάλαιο κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και η επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, που είναι συνέπεια της γενικότερης πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων επιχειρήσεων, τόνισε ο Αγγελος Τζέκης, έχει ήδη επιφέρει πολλά δεινά, που στην περίπτωση του ΟΤΕ οι εργαζόμενοι τα ζουν καθημερινά και βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εξυπηρετεί μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό σαν μια ακόμα προσπάθεια μετατόπισης των οικονομικών βαρών σε βάρος των λαϊκών μαζών, που εξυπηρετεί συγκεκριμένες νεοφιλελεύθερες επιλογές για την παραπέρα επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και την κατακόρυφη άνοδο των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Τέλος ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στο επιχειρούμενο κλείσιμο του Κυπριακού με την επιβολή του «σχεδίου Ανάν» και την επισημοποίηση της διχοτόμησης, καθώς και στον πόλεμο που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν κατά του Ιράκ οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, που θα βυθίσει στις φλόγες και την καταστροφή ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής. Κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους και να αντισταθούν στα αντιλαϊκά αυτά σχέδια.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι στην αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ ήταν θερμή και φιλική και η συζήτηση που ακολούθησε εξέφρασε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς και των ίδιων των εργαζόμενων για τη σημερινή κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ