Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τηλεοπτικά

ΜΑΛΛΟΝ πρέπει να γίνουν πιο... εφευρετικοί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αφού μπήκαν στο χώρο των δηλώσεων και των αντι-δηλώσεων, πρέπει τώρα να «χορέψουν» ακόμη περισσότερο και όχι να μη λένε τίποτε, όταν τους ρωτάνε τα τηλεοπτικά συνεργεία.

***

Πώς να το κάνουμε, καλοκαίρι είναι και τα κανάλια δεν έχουν τίποτε άλλο «να παίξουν» στα τηλεοπτικά δελτία, οπότε όπου δούνε ράσο... ορμάνε.

***

Κι ας αφήσει τα «κόλπα» ο αρχιεπίσκοπος. Δεν μπορεί να ασπάζεται τον υπουργό Παιδείας και μετά να πετά ένα σιβυλλικό «μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις»... Εντάξει, η φωτογραφία, την πήρανε. Τα δελτία όμως θέλουν και φωνή, δηλώσεις βαρύγδουπες, χαρακτηρισμούς και επαναστατικά συνθήματα. Βλέπεις, δεν είμαστε στον καιρό του βωβού κινηματογράφου...

***

Τι να πούμε, έχουν το... δίκιο τους οι άνθρωποι. Στο κάτω κάτω της γραφής, δεν μπορείς να φουσκώνεις τέτοιες υποθέσεις και μετά όποτε θέλει ο Χριστόδουλος ή ο Σημίτης να ξεφουσκώνουν. Τέλος πάντων, πρέπει η ιεραρχία και η κυβέρνηση να παίρνουν υπόψη τους και τις ανάγκες της τηλεθέασης, των μηχανών της AGB, δηλαδή...

***

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ... προώθησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων διαβάζουμε ότι θα πάρει ο δήμαρχος Αθηναίων, ο γνωστός σε όλους Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μαϊντανός όνομα και πράγμα...

***

Χτες τον είδαμε μεταξύ Χριστόδουλου και Πέτρου Ευθυμίου, τώρα θέλει άλλα πανηγύρια!

***

Και βεβαίως, ως λεπτού γούστου άνθρωπος, και όσο να 'ναι καλλιεργημένος, διάλεξε το Ηρώδειο για να επιτελέσει την πρωτοβουλία του, που θα λάβει χώρα κατά το Σεπτέμβρη.

***

Εβαλε λοιπόν κάτω τον κατάλογο των Ελλήνων καλλιτεχνών και... διάλεξε. Λοιπόν, στην εκδήλωση, όπως λένε, θα παραστεί ο Τούρκος συνθέτης Φαχίρ (ομολογούμε ότι δεν τον γνωρίζουμε), ενώ τον ελληνικό πολιτισμό θα εκπροσωπήσει ο Νότης Σφακιανάκης..!

***

Μπράβο, δήμαρχε...

***

ΠΟΛΛΑ ακούστηκαν τα 51 εκατομμύρια που «έφαγε» ως πρόστιμο η Ελένη Μενεγάκη (πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια τηλεοπτικού «πρωινάδικου») για την πολυτελή «Πόρσε» που εισήγαγε ως «μαϊμού» μέλος ολλανδικής εταιρίας.

***

Δεν είναι έτσι, όμως, γιατί η ποινή είναι με αναστολή οπότε... δεν πληρώνει φράγκο. Αραγε, αν κάνει λάθος κανένας φουκαράς μισθωτός και δηλώσει κάπως λανθασμένα το «χιλιάρι» του στην εφορία, θα υπάρξει κι εκεί... αναστολή του προστίμου;

***

Μάλλον όχι, μια και δεν μπορούν να έχουν όλοι συνήγορο τον Κατσαντώνη. Η αμοιβή του στοιχίζει σίγουρα περισσότερα από όσα πληρώνει κανείς στην εφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ