Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
AKTIO - ΛΕΥΚΑΔΑ
Η νεανική φωνή θα ακουστεί και πάλι

Στις 8 - 9 Ιούλη το φετινό 9ο αντιιμπεριαλιστικό πανελλαδικό διήμερο της ΚΝΕ

Απο το περσινό νεανικό φιλειρηνικό σφράγισμα των συνόρων στους Ευζώνους
Απο το περσινό νεανικό φιλειρηνικό σφράγισμα των συνόρων στους Ευζώνους
Με αφετηρία τις Πρέσπες πριν από εννέα χρόνια ο θεσμός πια των αντιιμπεριαλιστικών διημέρων, τον οποίο δημιούργησε η αγωνιστική διάθεση και το μεράκι της ΚΝΕ, φέτος συνεχίζεται με την «επίθεση ειρήνης» στη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ακτιο, στις 8 και 9 Ιούλη. Εκεί είχαν ξαναβρεθεί οι νέοι της ΚΝΕ το 1993, όμως τόσο ο ρόλος της συγκεκριμένης βάσης στο βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, όσο και η ανανέωση της συμφωνίας για την παραμονή των βάσεων στη χώρα μας κάνουν ξανά επίκαιρη την αντιιμπεριαλιστική «επιδρομή» στο Ακτιο και τη Λευκάδα.

Οι προετοιμασίες για το διήμερο ειρήνης της ΚΝΕ έχουν μπει στην τελική ευθεία, καθώς η ώρα της αναχώρησης το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιούλη πλησιάζει. Στις 8 Ιούλη νέοι και νέες από κάθε γωνιά της χώρας θα βρεθούν στην παραλία της Γύρας στη Λευκάδα, για να στήσουν μια νεανική κατασκήνωση. Γι' αυτούς που έχουν ζήσει το κλίμα της συντροφικότητας, το κέφι και τη ζωντάνια που έχουν οι δραστηριότητες των μελών της ΚΝΕ και των φίλων της Οργάνωσης στις κατασκηνώσεις των αντιιμπεριαλιστικών διημέρων, είναι μια εμπειρία που θέλουν πάντα να ξαναζήσουν. Είναι ένας νεανικός θεσμός όλο ζωντάνια, που αναδεικνύει τις αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Παράλληλα, είναι μια δυνατή φωνή αντίστασης στα σχέδια του ιμπεριαλισμού, μια φωνή για την ειρήνη στα Βαλκάνια, που βγαίνει από χιλιάδες νεανικά στόματα. Στις 8 Ιούλη, αυτοί οι νέοι θα περικυκλώσουν τη ΝΑΤΟική βάση του Ακτιου, που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα να υλοποιήσει τα πολεμικά σχέδια του ιμπεριαλισμού. Αργότερα θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Λευκάδας για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά απ' τη χώρα μας, για να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από το Κόσσοβο, τη Βοσνία, την Αλβανία, για να μπορούν όλα αυτά τα νέα παιδιά να ζουν σ' έναν κόσμο ειρηνικό, υπερασπίζοντας τη φιλία, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς.

Επίσης, οι γνωστοί κι αγαπητοί καλλιτέχνες Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα δώσουν το Σάββατο 8 Ιούλη μια συναυλία στην πόλη της Λευκάδας στο πλαίσιο της διήμερης κινητοποίησης.

Λίγες μέρες έμειναν για την 9η αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΝΕ, που αποτελεί σταθμό στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ