Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΥΓΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ
«Σας παρακαλούμε, σας ικετεύουμε»!

Εκατόν εφτά λέξεις χρειάστηκαν όλες κι όλες οι απόμαχοι εργάτες της Αίγινας, για να προβάλουν μ' αυτές, την πραγματική εικόνα της κοινωνικοασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη. Εκατόν εφτά λέξεις και με τα ρήματα «παρακαλούμε», «ικετεύουμε» να συγκλονίζουν, καθώς δεν προέρχονται από επαίτες, αλλά εργάτες, που με τα χέρια τους έχτισαν παλάτια γι' άλλους. Παραθέτουμε, εδώ, στην πρώτη σελίδα, ολόκληρη την επιστολή τους προς το «Ριζοσπάστη». Είναι από μόνη της, ένα πλήρες, αποκαλυπτικό, πρώτης γραμμής ρεπορτάζ. Μια πραγματική κραυγή αγωνίας.

«Εμείς, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Αίγινας, σας παρακαλούμε και σας ικετεύουμε να ασκήσετε όλες τις δυνάμεις σας για τη μεγάλη αδιαφορία της κυβέρνησης.

Η Αίγινα κατοικείται από 15.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι υπερβαίνουν τις 30.000. Προσπαθούν με ένα γιατρό καρδιολόγο να μας γράψει φάρμακα για παθολογικές, ορθοπεδικές παθήσεις και για όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Βρισκόμαστε σε απελπιστική κατάσταση, περιμένοντας τη σειρά μας πάνω από 6 ώρες για ένα φάρμακο. Το νοσοκομείο της Αίγινας παρέλαβε έναν τελευταίου τύπου υπέρηχο για όλες τις αρρώστιες. Εξετάζει, όμως, όλα τα Ταμεία, εκτός από το ταμείο του ΙΚΑ.

Σας παρακαλούμε και σας ικετεύουμε βοηθήστε μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ