Σάββατο 1 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αυταπάτες...

Αλήθεια, έχετε καταλάβει εσείς, να ασκεί ουσιαστική κριτική η ηγεσία του ΣΥΝ, μέχρι σήμερα, στην ΕΕ και τις σχέσεις της με τη χώρα μας; Αναρωτιόμαστε, γιατί εμείς δεν έχουμε καταλάβει τίποτε τέτοιο, παρότι συστηματικά και με προσοχή διαβάζουμε τις κατά καιρούς τοποθετήσεις της. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όμως, ισχυρίζεται το αντίθετο και σημείωσε προχτές στην εισήγησή του, στο συνέδριο του κόμματός του: «Οι ευρωπαϊκές και οι εσωτερικές εξελίξεις δικαιώνουν την κριτική που άσκησε ο ΣΥΝ».

Λίγο πριν, βέβαια, είχε κλίνει σε όλες τις πτώσεις την αταλάντευτη πίστη του ΣΥΝ στη λογική του «ευρωμονόδρομου» και λίγο μετά χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ «σημαντική και θετική εξέλιξη».

Α, για να μη τον αδικούμε έκανε και... κριτική: «Η μονομερής προώθηση της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης, σημείωσε, μετέτρεψε την Ευρώπη σε ένα ενιαίο οικονομικό χώρο, στο οποίο κυριαρχούν οι δυνάμεις της αγοράς, έθεσε την Ευρώπη υπό την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική κηδεμονία των ΗΠΑ».

Δεν πειράζει κ. Κωνσταντόπουλε... Εσείς, πάντως, να επιμένετε. Πού ξέρετε, μπορεί τα μονοπώλια να αναθέσουν σ' εσάς, την επόμενη φάση της ενοποίησης, οπότε θα έχετε την ευκαιρία, να κάνετε πράξη την ΕΕ των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ