ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ
Παρασκευή 24 Μάρτη 2000

Γ. Λιονάκης

Οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες, μέλη και στελέχη της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων ( ΠΕΕΠΠ) σε συγκέντρωσή τους με θέμα τις εκλογές της 9ης Απρίλη και τα αποτελέσματα των εργασιών της 8ης Συνδιάσκεψης, κατέληξαν στη διαπίστωση, ότι η κυβέρνηση της χώρας τούς έχει καταδικάσει στη λησμονιά. Με την αδιαφορία της έχει αφήσει μεγάλο αριθμό επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων χωρίς συντάξεις και χωρίς καμία άλλη πρόνοια.

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγήκε και αποτυπώνεται στις αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πως η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη «βιολογική» λύση, ξέροντας ότι, στην πλειοψηφία τους, οι πολιτικοί πρόσφυγες είναι πια υπερήλικες. Η στάση αυτή αναλγησίας των κυβερνώντων δεν αφήνει περιθώρια - όπως αποδεικνύεται - ούτε σε ψεύτικες υποσχέσεις έστω γι' αυτές τις συντάξεις πείνας του ανειδίκευτου εργάτη που θα μπορούσε να δώσει.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Αθήνας Θανάσης Φίλιας, που ως μαχητής του ΔΣΕ που ήταν, γνωρίζει τους αγώνες τους. Γνωρίζει ακόμη την υπομονή τους στην αναγκαστική προσφυγιά, αλλά και τον πόθο τους να ξαναγυρίσουν στην πατρίδα. Πόθο τον οποίο εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση. Σήμερα οι επαναπατρισμένοι πολιτικοί πρόσφυγες προσφέρουν, με την επιστημονικοτεχνική τους κατάρτιση, πολλές υπηρεσίες στην παραγωγικότητα του τόπου και αποτελούν ένα ισχυρό δυναμικό. Ομως οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, αντί για την αναγνώριση αυτής της προσφοράς, έχουν αφήσει τους πολιτικούς πρόσφυγες στο έλεος. Είναι, λοιπόν, καιρός να μαυρίσουν και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της ΝΔ που τους κοροϊδεύουν

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ακόμη, ότι το ΚΚΕ δεν τους ξεχνά και θέτει συχνά τα θέματά τους στη Βουλή, πράγμα που θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον. Τέλος, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν τους υποψήφιους του ΚΚΕ και να πρωτοστατήσουν στη δημιουργία του Λαϊκού Μετώπου.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα από τους παραβρισκόμενους, που αφορούσε όλα τα αναφερόμενα προβλήματα. Με το ψήφισμα καλούνται όλοι οι επαναπατρισθέντες πολιτικοί πρόσφυγες να πάρουν ενεργά μέρος όλοι μαζί στην εκλογική μάχη, υποστηρίζοντας τους υποψήφιους του ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση στον εμπαιγμό που τους γίνεται χρόνια τώρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση και πορεία Αντιστασιακών (2007-03-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ (2004-01-29 00:00:00.0)
«Επιτέλους λύστε, τώρα, τα προβλήματα των πολιτικών προσφύγων»! (2001-06-26 00:00:00.0)
Πραγματοποιήθηκε η 11η Συνάντηση Πολιτικών Προσφύγων (2000-06-27 00:00:00.0)
Συγκέντρωση επαναπατρισθέντων από τη Ρουμανία (1997-02-16 00:00:00.0)
Αφετηρία εντονότερων αγώνων (1995-02-17 00:00:00.0)