ΝΑΟΥΣΑ - «ΤΡΙΚΟΛΑΝ»
Η επόμενη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2003

Motion Team

Στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μεταφέρουν την επόμενη Τετάρτη τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της «Τρικολάν» στη Νάουσα. Στην προχτεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία και πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με κατάληξη το ΥΜΑΘ. Οι εργαζόμενοι απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε όλο το λαό της Νάουσας να στηρίξει με την ενεργό συμμετοχή του και τη νέα κινητοποίηση.

Σήμερα, εξάλλου, αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων στην «Τρικολάν», του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος, πραγματοποιεί περιοδεία στα εργοστάσια του ομίλου «Κλωνατέξ» στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και να τους καλέσει να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα των συναδέλφων τους στη Νάουσα.

Οι μεγαλειώδης πανεργατικές κινητοποιήσεις του λαού της Νάουσας όλες τις προηγούμενες μέρες έσπειραν τον πανικό στη διοίκηση του ομίλου «Κλωνατέξ» που αρνούνταν μέχρι και προχτές σε αντιπροσώπους από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το σωματείο της «Τρικολάν» να επισκεφτούν τα εργοστάσια της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης. Η προσπάθεια απομόνωσης των εργατών της «Τρικολάν» έσπασε κάτω από το βάρος της έμπρακτης αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων του κλάδου, αφού κανένα από τα εργοστάσια του Λαναρά στη Νάουσα δε δούλεψε την Τρίτη.

Υστερα από την απεργιακή συγκέντρωση, η διοίκηση του ομίλου «Κλωνατέξ» τα «μάζεψε» και προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους της «Τρικολάν» ότι είναι «ευπρόσδεκτοι» στο διάλογο με την εργοδοσία. Αμεση και αποφασιστική ήταν η απάντηση των εργαζομένων που δήλωσαν ότι συζητάνε μόνο με τους συναδέλφους τους στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη και όχι με τη διοίκηση, όσο αυτή επιμένει να μην ανακαλεί τις απολύσεις.

Η πόλη ζούσε και χτες στον απόηχο της μεγάλης πανεργατικής κινητοποίησης της Τρίτης, η οποία ανέδειξε την αποφασιστικότητα του λαού της Νάουσας να παλέψει μέχρι τέλους την υπόθεση της «Τρικολάν», προτάσσοντας το αίτημα να ανακληθούν οι απολύσεις και να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Η προχτεσινή πρωτοφανής σε μαζικότητα κινητοποίηση αποτέλεσε την καλύτερη απάντηση σε όσους επιχείρησαν τις προηγούμενες μέρες να φρενάρουν τον αγώνα των εργαζομένων, προπαγανδίζοντας την παροχή νέων κινήτρων στον Λαναρά ως τη μόνη λύση στο αδιέξοδο όπου έχει οδηγήσει την περιοχή η εγκληματική αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασιστικά στην απεργία (2005-07-13 00:00:00.0)
Συντονισμένο αντεργατικό μπαράζ (2005-04-05 00:00:00.0)
Αφού άρπαξε τις επιδοτήσεις βάζει λουκέτο! (2004-09-15 00:00:00.0)
Αύριο η πορεία στη Θεσσαλονίκη (2003-10-14 00:00:00.0)
Πανεργατική στήριξη στους εργάτες του Λαναρά (2003-10-05 00:00:00.0)