Κακοποίησαν 79χρονο σεκιουριτάδες του Μετρό

Τη βάναυση συμπεριφορά τους, καταγγέλλει στο «Ρ» ο Δημήτρης Σιγάλας

Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003

Ο 79χρονος που καταγγέλλει τη βάναυση συμπεριφορά των σεκιουριτάδων
Την κακοποίησή του από σεκιουριτάδες της «Αττικό Μετρό», στις 21 Νοέμβρη, στο σταθμό του «Πανεπιστημίου», καταγγέλλει στο «Ρ» ο 79χρονος Δημήτρης Σιγάλας. Ο ηλικιωμένος είχε την ...ατυχία να τον βάλουν στο μάτι οι «νταήδες» της «Αττικό Μετρό», οι οποίοι έφτασαν στο σημείο - όπως λέει - να τον αλυσοδέσουν σε καρέκλα και να τον κρατήσουν εκεί αρκετή ώρα. Και αυτό γιατί αρνήθηκε να υποστεί τον έλεγχο των σεκιουριτάδων σε δύο τσάντες που κρατούσε.

Ο ίδιος ο παθών περιγράφει στο «Ρ» το μαρτύριο που πέρασε: «Στο σταθμό Ομόνοιας, την Παρασκευή, 21 Νοέμβρη, γύρω στις 3.30 το μεσημέρι, σεκιουριτάδες μου ζήτησαν να γίνει έλεγχος σε δύο τσάντες που κρατούσα. Εγώ αρνήθηκα. Τότε με μετέφεραν στο σταθμό του "Πανεπιστημίου", όπου εκεί αντέδρασα, ζητώντας το λόγο για τη συμπεριφορά αυτή. H αντίδραση μου ήταν έντονη και αυτοί μου επιτέθηκαν. Με χτύπησαν και με κάθισαν σε μια καρέκλα. Μου πέρασαν χειροπέδες».

Η σύζυγός του Χριστίνα δήλωσε στο «Ρ» ότι της τηλεφώνησαν από την «Αττικό Μετρό» και της είπαν να έρθει να πάρει τον άντρα της από το Μετρό της Πανεπιστημίου. «Γιατί, τι έγινε», αναρωτήθηκε. «Τίποτα δεν έχει. Εχει πιει», της είπαν. «Ο άντρας μου δεν πίνει, τι είναι αυτά που λέτε. Εχει ζαχαροδιαβήτη». Το μόνο που είχαν να απαντήσουν είναι να της ζητήσουν να στείλει κάποιον να πάρει τον ηλικιωμένο. Αμέσως, πήγε στην κόρη της και το γαμπρό της και τους περιέγραψε ανάστατη τι έγινε. Ο γαμπρός της αμέσως ξεκίνησε για το σταθμό του μετρό να δει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο Στάθης Τσιμιδόπουλος, γαμπρός του Δ. Σιγάλα, λέει: «Μπήκα στο χώρο που τον είχαν και τον είδα με τις χειροπέδες στην καρέκλα. Το μόνο που έλεγε ήταν πως πονάει. Ζητούσε να τον λύσουνε. Στο δωμάτιο ήταν ο προϊστάμενος, σεκιουριτάδες και ένας ειδικός φρουρός. Τους ζήτησα το λόγο και μου απάντησαν πως τον βρήκαν πεσμένο στο πεζοδρόμιο έξω απ' το μετρό και τον φέρανε εκεί που τον βρήκαν για να τον βοηθήσουν. Προσέθεσαν πως μόλις συνήλθε έβριζε χυδαία, επιτέθηκε σε δύο γυναίκες της ασφάλειας και γι' αυτό του έβαλαν χειροπέδες. Τους ρώτησα γιατί δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο και μου είπαν πως το 166 είχε απεργία! Οταν ο ειδικός φρουρός πήρε το ΟΚ από τον προϊστάμενο, του έβγαλαν τις χειροπέδες».

Οπως αναφέρει, τα σημάδια στα χέρια του είναι από τις χειροπέδες
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα ακόμα κρούσμα βιαιότητας από σεκιουριτάδες που το τελευταίο διάστημα αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Οι καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά είναι πολλές και απ' ό,τι φαίνεται το καθεστώς φύλαξης των σταθμών του Μετρό από τις εταιρίες που έχουν αναλάβει αυτό το ...καθήκον, τελεί υπό καθεστώς πλήρους ασυδοσίας και βιαιότητας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αστυνομικοί είδαν ότι ο νεαρός ...αντιστάθηκε (2008-11-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-13 00:00:00.0)
Κάμερες - χαφιέδες και στο μετρό (2004-11-04 00:00:00.0)
Θύμα απίστευτης βιαιότητας νεαρός Αλβανός εργαζόμενος (2004-06-11 00:00:00.0)
Και ξυλοφόρτωμα (1997-02-06 00:00:00.0)